Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Fjärde adventstankar

20 Dec , 2020, 14.51 Jenna Matintupa

 

Söndag i huset där vi bor nu. Ägarna är ute på ärenden, Alfons sover, Agnes är på vinden med ipaden och Johan är ute och gör något. Oklart vad. Så fort Alfie vaknar ska vi åka in till stan för adventsmiddag hos farmor och farfar och sen kanske ta in julgranen om vi hinner ännu ikväll.

Igår såg det ut så här i Mattisstugan. Vi spenderade dagen med olika projekt. Tog julkort på barnen, kokade risgrynsgröt, kollade ikapp några avsnitt av julkalendern Mirakel, gjorde lite juligare blomarrangemang, band en krans till spisen och gjorde rocky road. Nu börjar julen verkligen infinna sig här både i hus och själ.

Hur känner ni inför jul nu? Jag känner mig lite orolig i kroppen. Vet inte om det beror på att coronaläget känns som osäkert just nu. Var är allt på väg? Eller om det är bara det att vi sovit ganska dåligt på sistone eftersom barnen har varit lite oroliga sen vi kom hit. Eller det att jag känner att allt inför julen känns ännu lite ostrukturerat vilket gör mig lite stressad. Kanske måste sätta oss ner ikväll och göra en tydlig plan över de kommande dagarna. Vad som ska fixas när och vad som behövs handlas och så vidare. Jag jobbar ju ännu imorgon men sen blir jag ledig fram tills efter nyår så kanske det också gör att jag blir lite lugnare?

Kanske jag bara måste försöka bejaka julkänslan och så kommer lugnet med den? Njut av dagens program, de små stunderna, och så faller helheten på plats. Och kanske kolla min cykelapp om det bara handlar om att PMS:en är påväg, för tycker den ostabila känslan känns bekant. Brukar ju oftast vara så när jag känner mig så här skör och orolig inombords så är det kopplat till hormoner…

Hur som helst, nu ska jag försöka övertala Agnes att sätta på sig något festligare och hänga upp tvätt. Sen är det antagligen dags för avfärd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *