Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Mode

Vårfärger, flyttkaos och längtan

3 mar , 2021, 19.26 Jenna Matintupa

 

Dagen innan flytt, är det alltid kaos då? Undra om det går att undvika på något sätt eller om det liksom hör till att det ska vara kaotiskt och rörigt. Dessutom har jag haft massa jobb just idag, konstigt hur det alltid är så. Plus att barnen är hemma från dagis den här veckan eftersom det blev en vecka mellan bytet av dagisar, så ja. Ni kan ju gissa. Svärde just högt för att jag slog foten i en låda som jag lyft bort triljoner gånger men som Alfons gång på gång tar fram. Herregud så jag ska njuta av fem rum och 138 kvadrat. Vi behöver aldrig vara i samma rum igen (om vi inte vill, hehe!).

Det har varit soligt och härligt det senaste dagarna, vilket har gjort längtan efter våren har varit extra påtaglig. Det är verkligen SNART vår. Kanske när vi kommer ur undantagstillståndet och vem vet utegångsförbud eller vad nu som väntar oss. Att det ska vara härligt att vara hemma känns viktigare än någonsin, och så känns det också för mig. Speciellt nu i flytten märker jag behovet av att det ska bli perfekt i nya hemmet så fort som möjligt, för vad har vi just nu om inte hemmet?

I min spara-mapp på instagram är det ljust, vågigt och väldigt mycket fokus på hemmet. Och våriga klädesplagg.

Sofia Wood i en ljuvligt fin rosa klänning. Kan inte släppa den här klänningen. Ärmarna, längden och nyansen. Just vad jag älskar i klänningar just nu.

Väldigt gullig mini-matchning. Så här vill jag traska till dagis med Agnes i vår. Borde vi skaffa matchande kappor åt oss? Bilden via Studio Mini, av Mathilde Gøhler.

Åh SOM jag längtar efter syrensäsongen nu. Det här är kanske den vackraste syrensorten, den som skiftar mellan vitt och rosa. Här hos Emilia De Poret.

Genialiska Ellen Dixdotter i en ljuvlig klänning från By Malene Birger som hon jobbar för. Hennes hem är också så harmoniskt vackert.

Viktigt att tänka på när det känns som jobbigast. Via Aysha Sow.

Tofflor är en sån grej som jag inte lade mycket tanke på, men har börjat använda mer och mer eftersom jag hatar strumpor. Dessa från Gina Tricot. Gillade också mattan, någon sån skulle jag vilja hitta, dock är jag lite skeptiskt till ljusa mattor. Har inte så bra erfarenhet av det…

Jag älskar Hakolas möbler och drömmer om en soffa någon gång i framtiden. Dessutom görs de i Österbotten, vilket förstås känns trevligt. Deras färgpalett känns fräsch och lite mer vågad, men ändå härlig.

Alltså ursäkta, men hur mycket längtar en inte efter det här? Från Elsa Billgrens kommande bok. Det gör nästan ont hur mycket jag längtar efter sommar och att få umgås med kompisar igen.

Avslutar med en bild från Johanna Bradfords fina matplats. Vi är på jakt efter ett matbord med stolar och just något sånt här kunde jag tänka mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *