Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Helgen väntar

9 apr , 2021, 16.15 Jenna Matintupa

 

Är det bara jag eller känns påsken som en evighet sen? Det känns också som att nu när allt piskande är förbi, vi har firat vår femåring och allt sånt så nu kan jag slappna av och bara vara. Vi har inga planer för de kommande veckorna vilket känns oerhört skönt. Nu kan vi bara flyta på och göra vad vi har lust för. Fast de har vi ju förstås nog gjort innan också, men det har alltid varit något jag ska förbereda för eller liknande. Nu är det inget sånt. Nu väntar vi bara på att isen ska gå så vi kan sätta ut båten och öppna upp skären för säsongen. Och Agnes väntar på att få cykla. För hon fick en cykel i födelsedagspresent och någon dag senare lärde hon sig cykla, utan stödhjul och allt.

Idag har jag jobbat med skolarbete medan barnen varit hos farmor och farfar. Nu ska jag snart lägga ihop för idag innan vi ska iväg på middag och hämta barnen. Här har regnat, snöat och blåst hela dagen men nu kikar solen fram mellan molnen med jämna mellanrum och fredagskänslan börjar smyga sig på. Det ska bli så skönt med veckoslut utan desto större planer. Men nu ska jag plocka undan här hemma innan jag ska bege mig ut.

Några vardagsbilder från veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *