Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Helgens goda vårmat

13 apr , 2021, 11.50 Jenna Matintupa

 

I helgen åkte vi till svärföräldrarnas landet över en natt. Agnes var lyrisk eftersom det är en av hennes absoluta favoritplatser. Det kändes lite mindfuck att vara där när det inte var tjugo grader ute och grönskade träd, utan fyra grader och några små snöhögar kvar. Men trots det var de skönt att inleda säsongen, kratta lite, laga god mat och bara ta det lugnt!

På lördag förmiddag packade vi med oss massa god mat och så bar det av. SÅ. HIMLA. SKÖNT att inte behöva sitta i bilen i fem timmar för att köra dit utan att istället vara där på under en timme. Dröm.

Tips om ni vill ha ett alkoholfritt alternativ till skumpa eller vitt vin. En fransk äppelcider som jag hittade på alko. Det var verkligen jättegott!

Till förrätt blev det sparris med laxröra och lök. Jättegott och jätteenkelt. Tar bara ett par minuter att göra. Till påsken gjorde jag ungefär samma men istället för laxröra gravad lax och en klick crème fraîche. Också gott! Varmrätten fotade jag inte pga åt upp genast men vi grillade kött och till det krossade potatisar och brynt vitlökssmör. Blir antagligen en återkommande meny i sommar.

Till efterrätt blev det en asgod blåbärscheesecake. Gissar den är ännu godare med med färska blåbär men tills dess funkar det alldeles utmärkt med fjolårets frysta.

Vi kom tillbaka till stan på söndag kväll och ja, nu är det tisdag. Här sitter jag med min morgonkopp te som blivit kall för länge sen. Det är ganska skönt att ha en vanlig jobbvecka. Inte kortare dagar eller ledigt. Även om det är skönt, så blir det så mycket på hälft då. En hinner inte göra allt som borde göras och så vidare. Men nu. Vanligt vecka med tid för att fixa allt som ska fixas! Nu hoppas vi mest på att isen ska smälta så mycket att vi kan lägga ut båten och komma oss till skären. Kanske redan till veckoslutet? En kan ju alltid drömma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *