Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vardagsjox och helgsnapshots

20 apr , 2021, 19.42 Jenna Matintupa

 

Solen har gassat på Vasas gator och jag satt ute på lunch med min kompis idag. Det var VARMT. Hade bara ben och utan jag och ändå var det svettigt. Tänk att vi äntligen är här nu. Där gatorna är torra, solen värme och livet känns lite lättare. Eller ja, om jag inte skulle vara i innan mens-pms-ångest-fasen. Men det lättar som tur om någon dag, även om det är svårt när en väl är inne i det att bortse från ångesten. Att vara kvinna alltså, ibland känns det så himla orättvist. Varför ska vi dras med allt sånt här?

Veckan är fullspäckad med jobbmöten, kvällsarbete och olika projekt. Jag blev just färdigt med styrelsemöte och ska ännu jobba kväll på torsdag och har möte halva lördagen. Så de lediga kvällarna får väl bestå av att återhämtning i form av soffläge. Har världens största berg med ren tvätt att vika men känner att jag absolut inte vill lägga min sista energi på den. Är det någon annan som är så att tvätten blir alltid den grej som skjuts fram?

Min skoldag som brukar vara fredagar blev uppskjutet till lördag eftersom jag var ledig tillsammans med barnen på fredag. Så när familjen försvann iväg till Malax på förmiddagen satte jag mig som vanligt här. Skrev och läste om publikarbete och kulturekonomi.

Hade ingen lunch hemma så beställde hem en varm smörgås, chiapudding och en kokosboll. Klockan var i och för sig över två när jag åt så det blev mer mellanmål men men. Ibland är jag så dålig på att äta rimliga tider. Sen är frågan, vad är rimlig tid att äta lunch? Det är väl individuellt också tänker jag.

Medan jag skrev skolarbete hängde barnen med mormor och Johan fixade och lade ut en båt så att vi kunde åka till skären på söndag. Så efter frukost packade vi lite nödvändigheter och sånt som vi tagit hem över vinter och så invigdes skärisäsongen! Vi städade, räfsade lite och åt middag. Mysigt att äntligen vara där och hoppas vi kan åka dit en helg nu och bara vara. Nu lovas det snö till helgen så antagligen inte denna helg…

En nyklippt femåring. Förra veckan var det äntligen dags för barnen att besöka frissan, det vill säga min farmor. Hon är alltså pensionerad frissa och Agnes tycker alltid det är så skoj att åka dit. Agnes hade superlångt hår innan men hade själv börjat tröttna så hon och farmor Sonja smusslade i wc:n och kom sen ut med överraskningen att mer än hälften rykt! Agnes var så stolt och gullig. Alfons fick också sin första riktigt frisyr. Nyklippta barn ändå, peak i gullighet!

Nu ska jag sätta på en tvättmaskin, tvätta ansiktet och smeta in en ansiktsmask innan soffan lockar. Tisdagsrapporten över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *