Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Kultur

Läsning till våren

26 apr , 2021, 15.01 Jenna Matintupa

 

Hela helgen har det snöat i Vasa och det är verkligen EJ skoj. Ett sånt jäkla antiklimax med snö i slutet av april. Fördelen är att det finns en stark anledning att inte gå ut och istället krypa ner i soffan med ett gäng med bra böcker och drömma sig bort. Jag har en stor hög med böcker här hemma som bara väntar på att bli läst. Just nu känns det som om tiden inte räcker till, eller jag kanske mest inte tar mig tid, men jag ska försöka bli bättre. Kanske ta en timme varje kväll och läsa? Hur gör ni för att få tid att läsa, speciellt ni med barn och heltidsjobb?

Den här kom på posten för någon vecka sen och jag har bläddrat i den flera gånger. En väldigt vacker bok med härliga bilder och fancyiga recept. Tror den här ska få flytta ut till skären så får jag test mig fram i sommar!

Här är min att läsa-hög, plus några som ligger på sängbordet också. Har redan börjat på några, Mellanblad av Heidi von Wright, Riesling och mjölk av Elsa Kemppainen och Här brusar strömmen förbi av Stina Ekblad, så de är på gång. Jag längtar så efter att ha tid att börja på Karin Collins bok, har tyckt väldigt mycket om hennes tidigare. Rupi Kaurs nyaste bok är jag också väldigt spänd över att läsa, likaså Koko Hubaras romandebut.

Sist ut är den här fina boken som äntligen kom förra veckan. Jag har bläddrat i den många gånger redan och den är en fin kombination av recept, vackra bilder och berättelser. Perfekt att bara ha att ligga fram eller ge bort i present till någon du tycker om. Eller som present till dig själv! Vem behöver inte en present till sig själv nu som då.

Nu ska jag iväg för att hämta barnen. Agnes ska till farmor och farfar idag eftersom jag och Alfons ska på allergiutredning till sjukhuset imorgon. De är annars lediga på fredagar men vi bytte det till tisdag dels pga Alfons undersökning men också eftersom det är maskerad på fredag och vem vill nu missa det!

En kommentar

  1. Ulrika skriver:

    Älskar att läsa, det är en av de saker som ger mig bäst äkta avkoppling. tycker liksom hjärnan sjunker ned djupare i lugn när jag läser än om jag kollar internet eller ser på film. (det där ju individuellt förstås, tycker ibland att man pratar om läsning som att alla MÅSTE läsa och det tycker jag verkligen inte). för mig är tricket att inte kräva läsning i stora sjok varje dag utan i små sjok ofta. läser en kvart vid läggdags och några minuter varje morgon, läser när jag rör om i kastrullerna vid matlagningen och när jag behöver en paus på jobbet. för att det ska funka läser jag ofta flera böcker parallellt för att kunna välja något som passar för stunden. skrivit lite mer om att hinna läsa här: https://justwannahavefun.se/ulrikanettelblad/2020/09/10/hur-hinner-man-lasa-bocker/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *