Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Majvardagen med skrikande barn och skärgårdsromantik

18 maj , 2021, 11.39 Jenna Matintupa

 

Tänk att värmen äntligen kom förra veckan. Det gick liksom från vinter till sommar över en natt ungefär. Sen studsade vi tillbaka till våren men ändå, några dagars njut. På onsdag när det var som varmast cyklade jag ner till stranden för att äta lunch med kompisar på uteservering. Kom lite tidigare så satte mig vid stranden och jobbade medan jag väntade på de andra. Så. Skönt. På kvällen packade vi båten full och åkte ut till skärgården med hela familjen. Vi fick allt från sommarvärme till regn till åska till riktigt ruggit kallt, men det är ändå allt som hör skärgården till. Och som är charmen med en stuga på en ön ute till havs, man får alltid lite av allt. På gott och ont, men mest på gott. Tycker jag i alla fall!

Den här veckan är full med jobb, möten och skolarbete. Dessutom ska jag en sväng ner till Helsingfors i slutet av veckan för att skriva tent. Klockan fyra i natt gick jag på soffan för att jag kunde inte sova med en snart tvååring som låg och sög högt på sin napp bredvid mig. Han hade också skrikfest så gott som hela morgonen vilket gjorde sitt för de andra i familjen. Som tur blev han på gott humör så fort vi kom ut, jag studsar dock inte tillbaka lika snabbt som ham. Så jag är passligt mör idag. Men men, så är livet med småbarn. En dag kaos, andra dagen hur härligt som helst.

Veckans utmaning: Få tidtabellerna att gå ihop. Jag har ganska tight mellan möten och tågavgångar torsdag-fredag, så hoppas det håller. Får väl packa allt i en ryggsäck så jag lätt kan rusa fram om det behövs.
Veckans förväntning: Förväntingar eller kanske mer förhoppningar. Men bågra grejer i alla fall som jag inte vågar säga högt för vill inte jinxa.
Veckans ångestpuck: Finskatent och presentation. Jag har så dåligt språksjälvförtroende och att skriva på finska är inte min favoritgrej precis. Så ni kan gissa ångesten jag känner inför tenten på fredag…
Det här ser jag fram emot i veckan: Det ska faktiskt bli ganska skönt att sitta på tåg. Det finns inte så mycket en kan göra på tåg, och nätet funkar inte alltid helt 100. Så då kan en lika bra läsa, vila eller lyssna på någon podd. Minus att en måste ha munskydd men men en kan inte ha all lyx här i världen.
Dagens tacksamhetstanke: Grönskande träd ändå. Blir lika euforisk och lycklig varje år när träden börjar slå ut. Det är säkert bara folk utan pollenallergi som jag som kan känna så, hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *