Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Vardagslivet

Efter en lång vecka, efterlängtat veckoslut

28 maj , 2021, 12.50 Jenna Matintupa

 

Hej fredag! Jag sitter i en knäpptyst lägenhet med solen som värmen genom fönstret. Har en bukett med häggkvistar på den öppna spisen som gör att det doftar helt underbart här. Barnen är med mormor och jag har massa små projekt här hemma som jag ska ta tag i medan de är där. Förmiddagen gick mest åt att träna och ha ont i magen. Första dagen av mens, ni som vet ni vet. Men nu känner jag mig lite piggare efter lunch, dusch och allt det så ska väl komma igång snart. Har också en bulldeg på jäsning och tänkte kanske också göra rabarbermjöd när det lämnade lite jäst. Så en ganska typiskt fredag med andra ord! I något skede tänkte jag också cykla in till stan för att köpa något gott till fredagskvällen, men det får bli till senare. Insåg nu också att jag har för lite socker om jag ska ha till både bullar och mjöd så måste väl handla först då.

Veckan har varit ganska lång och tung. Agnes blev förkyld på måndagkväll så hon har varit hemma med mig sen dess. Hon är mycket lättare att ha hemma än Alfons eftersom hon underhåller sig själv ganska bra, men att jobba samtidigt är ändå ganska svårt. Dessutom fick jag veta att jag snubblade på målsnöret med min tent från förra veckan, vilket ärligt talat var så himla jobbigt. Grät i princip hela eftermiddagen för att jag var SÅ besviken. Det är ju inte hela världen och mycket värre saker kan hända, men det känns så surt att jag var sååå nära. Nu måste jag åka ner igen om två veckor för att skriva om. Så hinner ännu få min examen så loppet är inte helt kört ännu. En ljusglimt är i alla fall att jag klarade det muntliga testet i finska igår. Så lite självförtroende boost fick jag av det.

Men nu är det nog dags för mig att börja beta av listan med allt som ska göras idag. Så kanske jag är klar tills Johan slutar jobbet och vi ska åka efter barnen. Har lovat fredagsmys idag så det måste förstås fixas. Och så ska jag fixa lite för helgens planer. Och damsuga. Alfons gick runt i lägenheten och tömde ut sand ur sina skor överallt innan vi åkte i väg imorse så ni kan ju gissa hur det känns under fötterna just nu…

Häggen som blommar hos min morfar, från förra sommaren. Nu blommar den igen, ÄNTLIGEN <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *