Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Inför examensfester

21 jun , 2021, 18.58 Jenna Matintupa

 

Här om veckan tryckte jag på en knapp på datorn och så vips, sekunden senare så hade jag tagit examen. Inget mer dramatiskt än så. I dessa tider är det inte så mycket till examensceremonier, plus att den jag får delta i är först i höst, så för mig blev det inte något mer ståhej än så. Idag kom också betyget på posten, lite kantstött av att postiljonen tryckt den genom postluckan med våld. Så sånt är det att ta examen i dessa tider. Men fira ska jag göra i sommar, bara jag har tid att planera en fest.

Jag är säkert inte enda som tar examen i år, eller som ska gå på examensfest. Så här kommer ett gäng med tips på fina examenspresenter. Alla sånt som jag mer än gärna skulle få, men som också är perfekt att ge bort till någon du tycker om.

Bricka från Marimekko. Jag älskar det nya mönstret från Marimekko och den här bricka är perfekt storlek för frukostar, fika eller andra mysiga stunder hemma. Jag använder ofta brickor hemma och den här är ideal för sånt!

Parfym från Björk & Berries, doft Solstice. ”Solstice är en tolkning av den evigt ljusa sommarnatten förenat med mysticismen och symboliken från midsommarens traditioner. Solstice fångar ljuset och värmen av den svenska sommaren med renheten och mystiken ifrån naturen. Frisk neroli, mjuk apelsinblomma djupnar i mörk ambra och kashmirträ. ” Eh, ja tack!

Morgonrock från Marimekko. Morgonrockar kommer alltid till nytta och att ge bort en lite extra lyxig en är fin gåva.

Skor från Flattered. Perfekt höjd på klacken, något lite extra i färgmixen med annars en klassisk modell. En sko som lever länge är alltid en bra gåva. Fråga den som du ska ge gåva om de är något speciellt hen önskar sig som den skulle vilja ha men inte kommit sig för att köpa. Då kan skor vara en sån sak!

Bud ring från Maria Nilsdotter. Smycken kan vara svårt för det är alltid lätt att träffa rätt gällande vad personen gillar. Maria Nilsdotter har gjort en kollektion inspirerad av midsommar och det finns så mycket fint. Om en verkligen vill ge smycken kan det vara kul att ge något lite mer speciellt som ett minne. Den här ringen är en av de absolut finaste jag sett och jag som inte använder så mycket smycken utöver förlovnings- och vigselring tänker det här skulle vara ett perfekt komplement.

Pastamaskin från Marcato. Finns det något trendigare än att göra egen pasta just nu? Knappast, så en pastamaskin är väl ändå en perfekt gåva.

Rumsdoft Bibliothèque från Byredo. Ett av mina favoritdoftljus är just bibliothèque från Byredo. Den som rumsdoft är en perfekt gåva. Fin att bara ha att stå framme men också doftar gott förstås!

Termoskanna Bernadotte från Georg Jensen. Vi har faktiskt ingen termoskanna och det är en sån sak som de flesta behöver. Just när en har gäster och vill hålla kaffe, eller te, varmt. Denna från Georg Jensen är en klassiker som håller i år efter år och är hur snygg som helst.

Vasen Urna från Marimekko. Vad jag hört är detta den ultimata vasen för de flesta sorters buketter och jag har önskat en sån här jätte jätte länge.

Handduk från Marimekko. Handdukar behöver en alltid och tycker att det är lite trevligare med snygga för att pigga upp det annars ganska tråkiga badrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *