Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

För att fördriva tiden

20 maj , 2021, 19.17 Jenna Matintupa

 

Jag sitter på tåget ner till Helsingfors nu och har just lämnat in den sista finskauppgiften. Hoppas att allt ser okej ut med den så då är det bara morgondagens tent och nästa veckas muntliga test kvar. Vågar inte riktigt ännu hoppas på att jag ska bli godkänd i kursen, känns som om jag jinxar det då. Kollade just mina studiepoäng för det här läsåret och jag har lyckats samla ihop 50 studiepoäng, förhoppningsvis 55 nästa vecka. Oklart om jag någonsin fått så många studiepoäng på ett år tidigare. Lite stolt över mig själv är jag nog, även om de inte varit mina bästa prestationer i livet… Men för mig är det viktigaste att bli kvar. Vitsord är inte hela världen.

Eftersom jag har ännu nästa drygt två timmar kvar av tågresan och det är sjukt tungt att sitta med munskydd på så behöver jag något att fördriva tiden med. Därför tänkte jag vi kunde prata om massa fint jag hittat på instagram på sistone som inspirerat mig.

Jag sparar så mycket för tillfället att det knappt finns någon hejd på det. Men våren och försommaren är verkligen den mest inspirerande tiden på året. Råvarorna, växterna, kläderna. Allt är lite fräschare och roligare!

Emmi har köpt de här fina skålarna från Arket och jag kan. inte. släppa. dem. Hur fint skulle det inte vara att servera vispad crème fraîche i skålen med en stor portion färska jordgubbar och mynta på fatet bredvid. Åh. Åtminstone skålen finns ännu kvar, kanske det får bli examenspresent åt mig själv? Arket har massa fint till köket som jag gärna skulle fylla skären med. Tyvärr är skåpen proppfulla där för tillfället…

När det kommer till besattheter har jag också fastnat för Marimekkos jordgubbsprint som de har just nu. Laila Lindqvist är skitnsygg i blusen och det känns så coolt och vårigt till ett par svarta byxor och basker.

Träden grönskar i Vasa men ännu har inte det kommit några blommor (vad jag sett). Längtar så efter dessa vita hav och Ina Nordbäck känns så det är coolt artsy där under träden. Älskar den rutiga blusen. Precis som jag vill gå klädd i sommar.

Vasas coolaste person Rebecca Sjöblom är expert på att få till snygga bilder. Det är precis sånt här jag älskar att få i mitt flöde. Enkelt men ändå hur snyggt som helst.

Ursäkta mig men hur gärna vill en inte bjuda på det här i sommar? Det ska jag absolut testa på. Billgren Wood delade det på sitt konto efter ett poddavsnitt om den den professionella värdinnan. Ett väldigt intressant avsnitt för alla oss som älskar att ställa till med bjudningar hemma.

Svenskt Tenn har släppt världens finaste tapet som är skittpomfrittdyr (130 euro för en rulle!!). Men trots det kan jag inte sluta drömma om den i ett sommarhus. Skulle vara perfekt!

Alexis Foreman dyker ofta upp här eftersom jag älskar hennes minimalistiska stil. Här är hon i drömoutfit från Skall Studio. Får lust att köpa en väst på direkten.

Vi skulle behöva renovera köket på skären och det här är min inspiration. Eller behöva och behöva, det fungerar men är trångt och ganska opraktiskt. Så vi drömmer om att bygga om lite där och när Emelie Sundberg delade med sig av sitt kök visste jag genast att det är såna här modell och färg på dörrarna jag vill ha. Sen finns det förstås ett gäng andra personer som ska vara med och bestämma om det någon gång blir en renovering men men den dagen den sorgen.

Avslutar med kanske godaste jag sett på länge? Västerbottenost och gräslöksvåfflor med crème fraîche, löjrom, dill och schalottenlök. Hej och hå det här ska jag absolut laga i sommar. Geniet Sofia Wood står förstås bakom receptet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *