Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En aprilvecka

3 maj , 2021, 15.13 Jenna Matintupa

 

Måndag eftermiddag och jag ska snart efter barnen, men först tänkte jag kika in här. Solen tittar fram nu som då och jag kan äntligen slappna av lite efter en stressande dag. Fick veta förra veckan att jag måste ner till Helsingfors och skriva en tent till skolan nu på fredag. Tågbiljetterna var superdyra, jag hade inte hunnit kolla om jag kan sova någonstans och jag var bara inte alls mentalt förberedd på det. Men som tur fanns det möjlighet att skriva den om två veckor vilket passar mig mycket bättre och så hinner jag förbereda mig så nu känner jag mig lugnare igen. Gillar inte när sånt kastas mot mig och jag inte alls är förberedd. Vill planera och hålla på. Jag har jobb igen ikväll, jag ska dra en bokdiskussion om Anna-Lena Lauréns bok Sammetsdiktaturen och det ser jag väldigt mycket framemot. Läste just ut den så känns bra att ha den i färskt minne!

Tänkte vi kunde titta på bilder från förra veckan. Valborg, första maj och en annars ganska vårig vecka även om det var kallt. Tror ni att vi kan lägga vintern bakom oss nu? Är det verkligen vår? Jag menar det är ju ändå MAJ men det känns inte så. Vågar en ens hoppas på något nu för tiden. Känner mig liksom lite rädd att få upp förhoppningarna för egentligen allt, eftersom det så ofta skiter sig. Vågar en ens hoppas på att coronaläget är påväg mot det bättre eller kommer det genast att explodera igen? Läskiga tider.

Förra veckan promenerade jag med Alfons till sjukhuset på tisdag för att konsultera om hans allergier. På ditvägen gick jag förbi det här huset nära kasern som jag tyckte hade en urfin färgkombination. Tror de kan sitta ihop med Baptistkryrkan?

En vårig outfit. Trench och loafers.

Jag gjorde mjöd veckoslutet innan och här var det upptrappat på flaska och i full gång att jäsas. Tänk att det kan vara så att mjöden blir mycket godare om den görs i glasflaska istället för platsflaska. Det är verkligen STOR skillnad på smaken.

Barnens maskeradkläder för valborg tvättade och klara. Agnes hade på sig sin dräkt i prick en sekund och sen inte mer. Alfons däremot älskade sin glassdräkt och ville ha på sig den hela tiden.

Kvällssol i tv-rummet. Det är så mycket sol i den här lägenheten (vilket gör den till en bastu på somrarna…) och det märks för våra växter trivs. Och vi också för den delen.

Torsdagsmorgon och jag försökte pigga upp mig med ansiktsmask. Samtliga familjemedlemmar blev irriterade när jag pussade dem hejdå på morgonen och de alla fick smörj i ansiktet. Ups.

Mjöden klar! mmmm.

Jag städade och fixade inför Valborgsfirandet vilket förstås också innefattade fina blommor. Årets första pioner. Äntligen!

Här har vi vappbarnen med sina dräkter och ballonger. Agnes är en högtidsälskare av rang och så fort det är någon högtid är hon helt lyrisk. Speciellt om det innefattar ballonger.

På valborg hade vi kompisar över på kvällen och vi firade försåts med skumpa. Alfons fick också vara med och drack mjöd så det stod ut genom öronen. Extra gullig i skjorta, hängselbyxor och studentmössa.

Varannan fredag får jag blomleverans hem till dörren och i fredags var det dags. Titta så fin!

På lördag var det första maj efter en långsam förmiddag hemma packade vi oss i bilen och åkte iväg på första maj-picknick. När vi var klara med det åkte vi vidare till landet och spenderade ett dygn där med svärföräldrarna. Åt god mat, promenerade och barnen fick leka ute. 100 % avslappning.

Söndag kväll och hemma igen. Där sitter han varje gång vi kommer hem någonstans ifrån och vägrar komma in. Så fort en närmar sig smiter han högre upp…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *