Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Att vara tillbaka i gamla minnen

21 maj , 2021, 12.12 Jenna Matintupa

 

Sitter i soffan hos min kusin Anna med en kopp te och har gjort undan lite skolgrejer så jag (förhoppningsvis) kan söka om betyg genast jag får vitsord för kursen jag går nu. Tenten gick sådär, men jag hoppas ändå att det räcker för att få mig godkänd. Egentligen skulle jag sitta så tåget just nu men trevligt nog möttes jag av nyheten att alla tåg står stilla på fredagen på grund av strejk. Så då började ett par timmars stress över hur jag ska ta mig hem, även om jag nu inte har speciellt bråttom hem så hade jag bara packat för en natt och så. Som tur går det några gå enstaka tåg, varav ett till Seinäjoki. Så min man får snällt komma och hämta mig dit och så åker vi sen till landet där barnen är med farmor och farfar.

Så istället för ett in och ut besök har jag nu nästan hela eftermiddagen här. Om en stund ska jag gå och äta lunch med Anna och min bästis Sannah, och så ska vi gå på stan en stund och njuta av att vara här i Helsingfors. Det finns nu inte så mycket att göra pga coronan, men att promenera utomhus funkar ju som tur!

Innan tent, fortfarande hoppfull om att jag klarar det. Efteråt, inte lika självsäker…
Hej vårt gamla kvarter! <3

Det kändes konstigt att vara här i Helsingfors, och framför allt i Arabia. Älskade verkligen att bo där, vårt liv där och allt som är kopplat dit. Vi är experter på snabba uppbrott från saker. Då Agnes föddes flyttade vi därifrån en vecka senare och allt gick så snabbt. Från att just börjat leva ”vuxenliv” till att bli föräldrar och flytta till förort. Jag hann aldrig riktigt bearbeta flytten därifrån. Och lite samma gjorde vi nu också. Pam bom packade vi ihop allt och flyttade till Vasa. Jag hann aldrig åka till mina favoritplatser, gå längs mina favoritgator och säga hejdå till Helsingfors. Som varit min favoritstad, och är fortfarande, i nästan 10 år. Jag blev så sentimental när jag åkte spårvagn från Arabia in till stan och sen tog mig hit till Kronohagen där Anna och Lasse bor. Har så många obearbetade känslor kring att lämna den här staden. Helsingfors kommer för alltid vara speciellt för mig.

Och vilken tur ändå att jag kom hit nu i maj, för det finns absolut inget vackrare än Helsingfors När det just ha börjat grönska. Det har alltid varit min bästa tid på året här. Allt är lummigt, mysigt och hoppfullt. Till och med i regnet är det hur fint som helst. Men nu börjar jag bli riktigt hungrig så ska vi be ge oss ut på jakt efter lunch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *