Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Allt är i sin ordning och vad jag väntar på

24 feb , 2021, 20.44 Jenna Matintupa

 

Jag vågade inte skriva i måndags för tänkte att jag jinxar allt om jag börja skriva om det. Men i måndags coronatestade oss och gick och höll andan hela dagen. På kvällen fick jag mitt negativa test och Johan sitt någon gång under natt, så vi kunde med gott samvete komma ur karantän igår! Jag tror inte någon kan förstå hur jävla, ursäkta språket, skönt det är. Tre veckor har aldrig tidigare gått så långsamt som nu.
Nu kan vi äntligen lägga det bakom oss. Två av fyra i familjen fick i slutänden corona och teorin om att barn inte smittar vuxna stämde i vårt fall. Dock vet vi förstås inte vad det beror på. Vem vet kanske vi haft corona någon gång förra våren när vi var sjuka? Nå hur som helst är det över för den här gången, vi får hoppas att det är ett tag tills vi behöver sitta i karantän igen.

Och idag har de två sista pusselbitarna fallit på plats. Den första är att barnen har fått dagisplats, dessutom på vårt första val. Det ligger riktigt nära var vi bor och har en stor härlig gård. Den andra är att lägenheten är såld. Idag var vi till banken och skrev på alla papper så nu är allt fixat. Firade med att äta snabbmat från Hesburger i bilen. Så får man fira i coronatider…

Måste hitta ett nytt ställe att ”plocka” syren i våra nya hoods.

Så nu är det verkligen bara att vänta på flytten. Här är en lista på saker jag ser framemot att göra när vi väl flyttat till Vasa.

 • Gå till Liisa Koski och köpa ett ”huste”. Ett te som jag kopplar till nya stället.
 • Sitter på terrass i inre hamnen en solig sommarkväll 
 • Promenera till parken med Agnes kusiner
 • Bjuda in familjerna på brunch
 • Bjuda in till spontan vin- och spelkväll med mina barndomsvänner
 • Gå fredagsrunda och köpa praliner från Liisa Koski, fisk och skaldjur från hallen, bröd från Aroma och röror från Fiskdisken
 • Att spontanlämna barnen med farmor och farfar eller mormor och morfar och få en hel kväll på tumanhand 
 • Första kvällen när allt är uppackat och på sina rätta platser, barnen sover, vi sätter på en lp-skiva i vardagsrummet, jag har hällt upp ett glas vin och lägger mig i soffan med en Verso sheetmask. Mmm.

4 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Åh, det låter alldeles underbart med huste, fredagsrunda och att ha familjen nära. <3

  • Jenna Matintupa skriver:

   Ja längtar så, men kommer sakna att kunna ses med dig! Så fort du är i Vasa måste vi ses <3

 2. Ella skriver:

  Grattis till allting 🥳 och lycka till med flytten 🍀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *