Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Försommaren ups and downs

10 jun , 2021, 14.43 Jenna Matintupa

 

Syrendoften ligger i luften för varje steg en tar, asfalten är varm av flera dagars sommarvärmen och gatorna är lummigare än någonsin. Jag känner lyckan i mig när jag går utomhus. Allt är så himla himla underbart. Lyckan varvas med stress över jobb, skola och vardagspusslet. Juni är alltid mycket. Allt ska fixas inför semestern, en vill jättegärna spendera kvällarna ute i det fina vädret men det finns noll tid för det mellan middagar, möten och barn som ska sova. Dessutom vill en helst inte missa en sekund av sommarvädret eftersom det när som helst kan vara över, men det går inte att göra allt på en gång. Drömmen om sommaren och juni motsvarar sällan verkligheten men det betyder inte att de inte är härligt, det är bara annat också. Samtidigt.

Nu sitter jag på tåget från Helsingfors och har en liten jobbpaus. Var nere för att skriva om finskan om hoppas verkligen att det är det sista besöket till skolan nu och att jag snart kan lägga det kapitlet bakom mig. Sista besöket till Helsingfors blir det dock inte för redan på måndag ska jag ner igen, men då i jobbets tecken. Det är så mycket på hälft, saker att vänta på men när midsommar kommer hoppas jag att de mesta fallit på sin plats. Som ni kanske märkt har jag inte hunnit med bloggen och just nu är jag inte helt säker om jag ska fortsätta. Älskar att skriva men det finns så mycket annat att hinna med och jag hinner inte med allt. Kanske blir det en sommarpaus och så ser jag igen i augusti? Vi får se. Sen när semestern väntar hoppas jag kunna slappna av, andas och bara vara med barnen. Simma, läsa och andas havsluft. Känna efter.

Men innan dess, fullt ös. Och njuta lite emellanåt. Dofta på syrenen.

En kommentar

  1. Mållan skriver:

    Hej!
    Jag uppskattar din blogg mycket, även om jag är i helt annat skede av livet än du, barnen blir stora och flyttar bort. Jag tycker om din blandning av allvar och flärd, passar mig fint. Och alltid kivoga bilder. Tråkigt om du slutar/pausar, men helt förståeligt också, man måste prioritera. Tack för att du skriver, det kommer du knappast att sluta med ändå! Ha en skön sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *