Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Inspiration från tåget

15 jun , 2021, 20.05 Jenna Matintupa

 

Hälsningar från tåget än en gång. Det var verkligen så skönt att vara på på kontoret för en gångs skull. Träffa kollegor, jobba och så vidare. Men det ska också bli skönt att komma hem, packa upp och inte behöva släpa på massa saker på ett tag. Att vara på resande fot kan ha sin charm men det blir lite tröttsamt i längden. Så det ska bli riktigt skönt med semester efter midsommar! Får se om internet håller för att skriva klart det här inlägget, men om inte annat får jag återkomma senare. Vi testar!

Det som en har tid med under alla tågresor är att scrolla på instagram. Och vem längtar inte efter allt som hör sommaren till just nu? Gissar att jag inte är den enda som snart snart loggar ut från jobbet och ser framemot festligheter, sommaroutfits och god mat. Så här kommer sånt jag sparat på mig för just den sortens inspiration.

Vi går ut start med något riktigt extra smarrigt, eller så ser det i alla fall ut. Laxtartar komponerad av Sofia Wood. Kanske midsommarmat?

Tyvärr får vi bara leva med att sommar i norden också betyder en hel del kyliga dagar. Så det behövs också lite inspiration för dessa dagar. Fanny Ekstrands outfit med tunna byxor, stickad tröja och hatt är spot on.

En av sommarens bästa blommor plus en helt ljuvlig ärm från Victoria Saceanu Gregersen. Jag älskar färgkombinationen och ärmslutet på det som jag efter lite snokade kom fram till är en klänning. Victoria har en garderob full av helt magiska klänningar.

Hur mycket jag än gillar blommiga, mönstrade klänningar på sommaren så är det ändå något med vita klänningar. Så himla fräsch och fint, även om det är så svårt (för mig) att hålla rent. Och av någon anledning står jag inte ut med att ha på ett plagg där jag har en fläck, måste ta av mig genast. Oklar grej. Hur som helst, det här är ett ganska nytt konto för mig, Olivia Rose. Sjukt snygg stil!

Ursäkta mig men hur gullig är inte min gamla högstadiekompis Cecilias dotter Ilse i jacka och mössa från Hima. Linne är perfekt för sommaren och jag är helt såld på den här stilen. Synd att mina barn helst har trikåkläder med valfritt tryck på… Kanske om vi någon gång får ett till barn kan jag gå all in på likande plagg!

Tillbaka till enfärgat, här i en helt magisk outfit av Rebecca. Oklart om Vasa har någon coolare person och mer stilsäker person än henne. Svart är också jättefint när en blivit lite solbränd.

Jag har hela kylskåpet fullt av rabarber just nu och lite oklart vad jag ska hitta på med dem. Dessa rabarbersnittar av Camilla Hamid ser spännande ut. Kanske måste testa!

Åh som jag längtar till det här. Sitta på bryggan nere vid havet och äta frukost, precis som Kajsa Svensson. Borde dock skaffa en liknande korg för att frakta mina frukostar i.

I sommar vankas midsommarmiddag, barnkalas och förhoppningsvis också en examensfest eller två och till det är det ju ändå ganska gott med smörgåstårta. Eller? Verkar som om det blivit en unpopular opinion att gilla smörgåstårtor. Jag älskar i alla fall dem, men det måste (!) vara fisk. Den här smörgåstårtan av Ingrid Wenell ska jag absolut testa i sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *