Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Med maj kom tryggheten

10 maj , 2021, 08.39 Jenna Matintupa

 

Godmorgon. Jag har dragit på mig det mysigaste jag kunde hitta för ute är det grått och regntungt. Då behöver en sånt som är snällt mot kroppen. Vi har spenderat hela veckoslutet på landet och bara tagit det lugnt. Barnen hat varit ute så mycket att de fått solbrända kinder och jag har läst deckare. Igår var det morsdag och på morgonen fick jag blommor, pyssel och frukost på sängen. På kvällen åkte vi till farmor för att fira henne och min mamma och så hem till stan igen. Känslan att komma hem till stan på söndagarna efter att vi varit borta ett par dagar är så skön. Kasta barnens smutsiga ytterkläder i tvättmaskinen, duscha och skrubba bort helgens damm och lägga sig i soffan framför tv:n för första gången på flera dagar. Jag älskar kontrasterna mellan att vara några dagar på landet och sen komma tillbaka in till stan. Det bästa av två världar.

Jag skrev tidigare om att jag känner att jag inte riktigt hade landat i att vi bor här. Nu så här i efterhand var det väl ganska självklart att jag inte hunnit landa på bara en månad. Nu, efter två månader, kan jag säga att nu känns det som hemma. Rutinerna har kommit. Jag känner att jag kommer hem när jag kommer in genom dörren och jag känner inte mig stressad att hinna med massa saker. Vi har börjat skapa ett liv här och det känns härligt. Tyggt. Vi har till och med fixat våra cyklar så vi nu kan börja cykla över allt! Typiskt nog glömde jag mina nycklar på landet igår så jag hann cykla exakt en dag, haha! Men så fort jag får tillbaka min nycklar så. Tills dess får jag väl fortsätta ta mig runt på Tier (älskar dem!).

Jag älskar att det är kort vecka den här veckan, och att det ska bli varmt! Jag ser så framemot att få packa skäriväskorna och åka ut med familjen över veckoslutet. Det har varit så kallt att vi har inte varit sugna att sova där, men nu är det dags. Dessutom har vi massa grejer som vi planerar att så och plantera så det ska funderas ut hur vi gör. Jag köpte dessutom Karin Lindroos nya fina stugbok som just kommit ut, så den ska jag börja fylla i. Men nu är det dags att inleda jobbdagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *