Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Trettioen veckor and counting

1 feb , 2016, 12.22 Jenna Matintupa

 

Igår gick jag in i vecka 32 (31+0) och det betyder att det närmar sig bebis med vad som känns som stormsteg. Sist jag sammanfattade graviditeten såg det ut så här. I slutet av den här veckan ska vi till rådgivningen också så det blir intressant att se hur mycket som har ändrats sedan vi var där senast, det vill säga för exakt en månad sedan.

IMG_0798

Vad har hänt sen sist? Magen har växt betydligt och krämporna blivit lite annorlunda. Har blivit väldigt mycket tröttare och det händer allt oftare att jag måste ta en powernap på helgerna för att jag ska orka kvällen ut. Känner mig stor och otymplig även om jag kanske inte har världens största magen.

Hur mår bebisen? Sist vi var på rådgivningen mådde hen bra, hoppas att det ser ut så den här veckan också, men det tror jag nog! Bebben håller på mest hela tiden och det är ett himla sparkande och buffande så tror nog att hen har det finfint där inne. Man har nu också kunnat börja se när hen rör på sig från utsidan vilket är nytt.

Och kroppen? Det har varit en ganska jobbig vecka den som gått. Har börjat få hiskeligt ont i ryggen. Dessutom är det två olika sorters ryggont. En som jag får i svanken när jag sitter i en viss ställning för länge och en som jag får i mitten av ryggen när jag går mer en typ 200 meter i sträck. Den senare är lite jobbigare för den blir till sist så gott som olidlig och det ända som hjälper är att lägga mig raklång i sängen med kuddar under ryggen och vänta tills det går om. Ska kolla på rådgivningen på torsdagen om de har tips på vad som kunde hjälpa mot det. Annars är kroppen helt samarbetsvillig. Lite svårt att röra mig som sagt men annars så.

Skillnad mot veckan innan? Har blivit väldigt mycket tröttare och ryggsmärtorna är som sagt nya. Märker att efter en skoldag är jag helt urpumpad och det blir spännande att se hur det ska gå när jag ska vara i skolan tills jag är i vecka 38 när jag är så här slut nu. Får hålla tummarna att det blir lite bättre. Annars är det ganska samma. Bebben har kanske mer ett tydligt mönster i sina sparkar och sparkar oftast på samma ställen. Enligt min privata barnmorska aka svärmor så låg hen med huvudet neråt under förra veckan, så blir spännande att se om hen svängt eller nu bestämt sig för att ligga så tills det är dags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *