Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bebben

När kommer bebben?

25 feb , 2016, 12.17 Jenna Matintupa

 

Idag om en vecka är det endast en månad kvar tills bebben kommer. Eller rättare sagt, till det är beräknat att bebben ska komma. Det kan ju hända att det är bara två veckor kvar, eller till och med sex veckor. Oavsett så är det inte länge kvar. Varje kväll spelar vi mobilen med hush little baby för hen, sängen är bäddad och om en vecka hämtar vi hem vagnen. Så nu är det bara att vänta. Vänta på att något ska hända. Och medan vi (och kanske ni också!) väntar så tänkte jag vi skulle gissa på när hen tänker titta ut!

SAMSUNG CSC

Ni får gissa på datum, kön (ni som redan vet det kan ju skippa det eller skriva det ni gissade före ni fick veta), längd och vikt. Sammanställer en listan sedan så får vi se om någon gissar rätt! Här är lite information som kan vara till hjälp:

 • Bebben är beräknad till 3:e april
 • Jag föddes en dag (eller okej två timmar) efter beräknat datum, var 45,5 cm och vägde 2760 g
 • Killens föddes exakt två veckor för tidigt, var 52,5 cm och vägde 3405 g

Min gissning är att bebben kommer komma 30.3, vara 47 cm och väga 2900 g. Gissar inte på kön eftersom jag redan vet, men kan säga att det jag gissade på från början visade sig stämma. Vad gissar ni på? 

9 kommentarer

 1. Angelina skriver:

  Jag tror att hAn kommer 28.3. 48 cm och 3150 g 🙂

 2. Sophia skriver:

  1 april, 48cm och 3000g! Typ samma mått som min lilla bebis ^^

 3. hanna, förbanna skriver:

  tror att ni får en punktlig bebis, att det är en pojke som är 50 cm lång och väger 3500 g 🙂

 4. Julia skriver:

  jag som inte vet kön sen innan tror på pojke, 1 april (för att det är samma dag som fred och george weasley föddes och då MÅSTE ni ju ge barnet fred i åtminstone andra namn, right?) och väger 3500 g och är 52 cm :))))

 5. Tintin skriver:

  Tror lillen kommer sista mars, är dålig på mått och vikt men tror det blir en liten en runt 3000 g och under 50 cm. Min första tanke när jag fick veta om graviditeten var att det blir en pojke 🙂 kram

 6. Karin skriver:

  Gissar att det blir en liten kille som tittar ut den 10.4. Han kommer att väga 3550g och vara 50cm lång!

 7. Anna Betlehem skriver:

  Gissar på att babyn kommer 5 april, väger 3000 g och är 50 cm. 🙂

 8. Bitte skriver:

  Gissar på 02.04, så att HAN inte blir ett aprilskämt! Längd 49 cm och vikt 3100g.
  Har annars alltid tyckt att det borde bli flicka först..!

 9. Sannah skriver:

  Kan int fatta att jag missat göra det här!! 😀
  5 april – 47,8 cm – 3125 g och jag tror det blir en prins!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *