Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Till Agnes,Vardagslivet

Agnes ett års kalas

12 apr , 2017, 12.56 Jenna Matintupa

 

Agnes kalas

Nu tänkte jag att vi kunde ta en titt på Agnes ett års kalas. Vi hade bjudit in den närmaste familjen och hennes fadder med respektive, men ändå var vi närmare 20 (med tre kiddos inräknat). Ett stort sällskap med andra ord. Jag hade bakat en tårta åt de vuxna och en egen åt barnen. Barnens tårta var så enkel som melon i två lager med hallon mellan och grädde ovanpå. Hon fick en liknande på sin födelsedag och det var en sån succé så det fick bli en liknande igen. Och så laxcheesecake som är min bästa version av smörgåstårta.

Agnes kalas

Blev så himla nöjd med min naked cake. God och skitsnygg! Trodde det skulle vara svårt att göra men det var faktiskt lättare än jag trodde, krävde lite tid bara.

Agnes kalas

Utöver tårtorna så hade jag också gjort matiga muffins och macarons. Macaronsen blev så himla goda. Och det är ännu godare några dagar senare. Utöver det hade vi också piroger med äggsmör och så snacks till kidsen. En passlig mängd sorter tyckte jag det blev ändå.
Agnes kalas

Jag hade fixat till århundradets störta bukett (plus att mamma kom med två knippor tulpaner till så den blev ännu större) och plus en liten till. Inget kalas utan blommor tycker jag. Även om kanske födelsedagsbarnet tyckte att det var nu den onödigaste prioriteringen hehe. Men som tur är det en hel del år till hon kan (får) börja ha åsikter om sådant.
Agnes kalas

Agnes kalas

Efter att alla ätit och druckit kaffe tog vi tag i presentberget. Agnes fick så himla många fina presenter och själva öppnandet var kanske inte så skoj, men innehållet var destomer spännande. Som tur hade hon sin två åriga kusin som kunde hjälpa till och öppna (och testleka med allt också haha). Favoritgrejerna har för tillfället ändå varit legot, bakgrejer och sandlådeleksakerna (som hon förstås vill leka med inomhus..). Mina favoriter var hennes nya lakan, de blommiga kavat-skorna, mini kånken och helt ljuvligt matset från Arabia. Hon blev verkligen bortskämd hela dagen lång!
Agnes kalas

Efter lek och umgänge åkte alla förutom min bror och hans flickvän som skulle sova hos oss, mamma, pappa, farmor och hennes man, hem och vi dukade upp till middag. Farmor hade varit gullig nog och fixat middag som de tagit med så vi fick världens lyxmiddag som avslut på kvällen.

Det blev ett så fint kalas och Agnes älskade verkligen all uppmärksamhet och att ha så många personer att leka med. Hon var så upp i varv på kvällen att jag trodde att hon aldrig skulle vilja gå och lägga sig, men när hon väl var i säng sov hon som en stock tills jag måste väcka henne åtta nästa morgon.

En kommentar

  1. Petra Nordqvist skriver:

    Så bra bilder och tårtan! Så fin 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *