Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Till Agnes

Kläder som funkar bra i den kalla finska sommaren

16 jul , 2017, 09.00 Jenna Matintupa

 

En ser ju framför sig att ett åringar ska springa runt i gulliga shorts, t-shirts och sandaler men det är kanske inte riktigt realistiskt när det gäller den finska sommaren. Så före semester uppdaterade jag Agnes garderob lite med kläder som funkar dels de lite kallare sommardagarna, men sedan också till dagis i höst.
mama bites back

Byxorna är gamla fynd från en Zararea i våras, men tröjan är ny och kommer från Mini Rodini. Har suktat efter den sedan den kom ut men varit lite snål, men så hade Babyshop den på rea så då passade jag på. Har använts säkert tusen gånger sedan den kom.
mama bites back

Kanske inte så lämpligt för de kalla dagarna, men ack så nödvändigt de soliga. UV-dräkten fick Agnes av mormor och mössan klickade jag hem från Ellos. Båda från Reima och en hitt hos ett åringen.
mama bites back

Skorna är köpt från Zara i våras (och finns nu på rea!) och jacka förra sommaren från Lindex, båda något som vi använt massor under våren men också nu i juni/juli. Mössan däremot, den är också ett reafynd från Mini Rodini och perfekt för mulna sommardagar.
mama bites back

Och sist ut kanske de två bästa sakerna i Agnes sommargarerob: Kavatsandaler och onesie i ekologiskt bomull från Ellos. Båda har använts en himla massa nu och kommer säkert användas ännu mer i augusti. Speciellt dräkten älskar Agnes som sedan hon börjat ha åsikt alltid velat ha på sig just onesies.

Nu är det dock snart dags att börja fundera på allt som behövs till dagis… Herregud vilken lista det var med grejer som behövs! Känner hålet i plånboken redan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *