Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Påskinspiration 2019

19 apr , 2019, 08.12 Jenna Matintupa

 

Påsken är här. Det här har jag egentligen skrivit i onsdags så nu är vi antagligen i Österbotten för påskfirande! Jag har tidigare tyckt att påsk varit en ganska onödig högtid som inte fyller någon funktion. Men ju äldre jag blir desto mer ser jag charmen med påsk. En ganska kravlös högtid med många lediga dagar där en kan ta det lugnt, äta god mat och välkomna våren.

Speciellt när det råkar infalla så sent i år att det faktiskt hunnit BLI vår. Tittade bilder från förra året med Agnes i veckan och då var det fortfarande full on vinter. Påsken passar mycket bättre nu än i slutet av mars tycker jag. På söndag visar väderappen 14 grader så hoppas verkligen att det stämmer för oj så skönt det låter!

Påskinspiration från min pinterest.

Den här påsken inspireras jag av naturmaterial, pastelliga färger och hellre gammaldags med charm än nyproducerat. Om det inte kommer från svenskt tenn vill säga, det funkar alltid hehe. I och för sig har det blivit formgivet på mitten av 1900-talet, även om det producerats som nytt ännu idag. Vissa saker håller sig tid efter tid. Och narcisserna som går i ljusrosa, ljusgul och lite orange är så fina just till påsk ifall en inte är sugen på typiskt påskgult.

Och maten då? Ja det är ju lite det som gör påsken hehe. En äter ju hela tiden. Just i år är jag sugen på dessa: Varmrökt laxröra (dessutom gravidvänlig!), potatissallad med sparris, rostbiff och fetaost och till sist chips med rom, lök och smetana. Osäker om rom är speciellt bra när en är gravid, i Sverige är det okej men tror att det inte rekommenderas i Finland. Varför kan inte länder följa samma rekommendationer för? Blir inte klok. Till efterrätt någon påskig tårta, antagligen ett par portioner memma och en himla massa choko förstås! Vilken tur att jag varken har graviddiabetes eller behöver fundera på hur mycket jag gått upp i vikt (även om jag tycker det är helt orimligt att folk får kommentarer kring det!), så jag kan äta med gott samvete hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *