Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Min höst: vackra blommor, hus och svarta klänningar

14 okt , 2019, 16.04 Jenna Matintupa

 

Måndag eftermiddag. Regnet smattrar mot fönstren, Agnes ser på Bärtil och Alfons sover i sin säng. Inatt har alla fyra sovit på rad i vår säng så sömnen är inte på topp hos någon av oss riktigt. Men lite mysigt var det också. Varmt och tryggt nära varandra.

Förra veckan hade vi program nästan varje dag, vilket lätt blir utmattande när sömnen varierar. Märks att Alfons är inne i en ny utvecklingsperiod för han är väldigt klängig/gosig. Men annars utöver det? Världens bästa bebis. Han är så gullig att jag smäller av! Men den här veckan då? Lugn som en filbunke, som tur. Det enda inbokat är utvecklingssamtal på dagis. Sen kommer de väl andra program under veckans gång men skönt med en oskrivet blad.

Ska vi titta på lite höstinspiration? Jag älskar ju som bekant hösten eftersom allt är så fint just nu. Naturen, färgskalorna och modet. Och inredning. Vi är lite besatta av att bygga hus just nu (även om vi inte ska göra det ännu på ett par år) och drömmer om tapeter, planlösningar och fasader.

@ellendixdotter

Det här är Talldungens Gårdshotell i Österlen. Så snyggt hus! Älskar de små små fönstren i taket och ja, egentligen hela utformningen av huset.

@johahannabradford

Johanna Bradford och hennes man har renoverat och fixat upp ett hus från 30-talet. Så många fina detaljer. Det lilla bordet tillsammans med panelen och tapeten. Geni!

@elsabillgren

Elsa Billgren har flyttat så fin lägenheten med ljuvliga dubbeldörrar, trägolv och högt till tak. Deras nya soffa är kanske en av de finaste jag sett. Och jag är så avis på deras fiolfikus. Mycket inspiration från det med andra ord.

@unckelhouse

Unckelhouse är Emma Unckel 60-tals arkitekthus. Inte riktigt min stil men ändå mycket fint. Som den här dukningen till exempel. Buketterna på bordet känns väldigt 2019. En färgskala med olika storlekar och texturer.

@minimockspetra

Ju mörkare det blir ute desto mera svart blir jag sugen på. Och just nu är jag smått besatt av svarta klänningar. Den här som Petra har är hur fin som helst. Väldigt fin tillsammans med Dr. Martens. Och hennes butik i bakgrunden. Gör att jag vill åka över till Stockholm genast. Så mycket fina barngrejer!

@sofiawood

Tillbaka till svarta klänningar. Älskar allt med den här outfiten. Klänningen tillsammans med ankelkorta byxor och slingbacks (som jag vill ha asap!). Sofia Wood är kanske min främsta stilinspiration just nu!

@garboandfriends

Liten barnrelaterat också förstås. Naturliga material i naturlig färgskala. Garbo & Friedns fina lakan tillsammans med den vackra skallran som jag är fem före att beställa från Ryssland eftersom jag aldrig set något finare. Och ribbat är alltid fint på babysar!

@florista_malmo

Sist ut. Det vackraste kontot på Instagram just nu: Florista Malmö. Deras blomkreationer är snudd på magi och titta nu bara på blommorna och färgerna. Vill öppna min egen blombutik NU!

(Och kan säga att det kanske var lugnt när jag började skriva men nu, ett par timmar senare, ligger Alfons och gnäller på gymmet medan Agnes ropar ”försök kom och titta” för tusende gången. Dags att avsluta!)

En kommentar

  1. emzi skriver:

    Alltså dubbeldörrar är ju allt. Så fint !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *