Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Samarbeten,Till Agnes

Projekt renovera dockhus

4 apr , 2020, 15.35 Jenna Matintupa

 

I samarbete med Aveo.

De behövs ju lite tidsfördriv när en spenderar så mycket tid hemma som vi gör nu. Jag fick en idé en dag om att jag (och Agnes men mest jag) skulle fixa upp hennes dockhus. Tänkte ny tapet skulle vara något och efter lite snack med Aveo som har massa snygga tapeter hade Agnes och jag valt ut en. De har lagertömning med en gäng tapeter till nedsatt pris så ifall ni har något projekt hemma som ni är sugna på är det läge nu!

Valet föll på den här ljuvliga saken från Borås Tapeter. Den heter Charlie och kommer från Scandinavian Designers Mini kollektionen. Den finns också med mörk bakgrund och har sjukt fina detaljer. Det är alltid en utmaning att mönsteranpassa men de var faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara.

Det här var utgångsläget. Dockhuset fick Agnes i födelsedagspresent av farmor och farfar ifjol och har funnit i släkten sen 1923. Det är enormt och rymmer till och med en Alfons höjden och säkert två på bredden på nedersta våningen.

Genast på första kvällen gjorde jag nedre våningen. Det var lite pussligt i början att veta hur jag lättast skulle mäta och passa in. Men det gick! Jag limmande fast det med något hobbylim vi hade hemma och de funkade fint.

Nästa dag började vi med resten. Jag klippte och testade olika tekniker. Försökte göra en schablon för sidorväggarna med fönster så att det skulle vara lite lättare. Men icke. Fast hur jag försökte fick jag inte det bra. Så till sist gav jag upp och skippade de små väggarna. Det blev en himla klippande och klistrande i början och många små bitar som gått åt, men tänker att de kan användas till massa annat! Så istället för att ha tapet på sidoväggarna klippte jag ut blad och blommor och limmade dit istället.

Såhär! Fint va? Uppe i högra hörnet har Agnes klippt ut och tryckt dit med sinitarra. Det tog några timmar innan lunch och så var de klart. Bara att lägga tillbaka alla möbler!

Mössen nöjda över sitt nyrenoverade hem! Ändå lyxigt hus med laminatgolv, tapeter och ledlampor. Och vintagemöbler! De flesta möbler har funnit i huset sen länge, eller så har farfar gjort dem. Mössen kommer från Maileg och gardinera har farmor gjort av gamla tygrester.

Nedre våningen bor soffmöblemanget eftersom det är de enda som lillen får leka med. Och de stannar inte längre på samma plats ni ser på sista bilden. Han gillar nämligen att leka där… Här får ni också ett hum om hur stort det faktiskt är!

Så ett projekt avslutat! Synar en det noga är de kanske inte det mest perfekta i världen, men så himla noga är det faktiskt inte. Jag och Agnes är nöjda iallafall!

I samarbete med Aveo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *