Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Tips

Inför sommarens sista suck

8 jul , 2020, 19.34 Jenna Matintupa

 

Sensommaren är på intåg och det är nu en kommit in i den riktiga sommarlunken. Skrotar runt i fnissigt hår med smutsiga barfota fötter, klänningar med en tröja på för att inte frysa och lagar sånt som är enkelt. Värmen är inte lika självklar längre, vindarna är kyligare och kvällarna börjar bli mörka. Men sommaren är inte över. Jordgubbarna är godare än någonsin. Solen värmer fortfarande ansiktet och det är ännu inte för kallt att doppa sig.

Här är ett gäng med bilder från instagram som jag känner beskriver den här tiden av året. Gott att äta, fint att ha på sig och mysiga hem att inspireras av.

Fanny Ekstrand i en perfekt klänning. Lång, luftig, puffig. Och piffig. Funkar perfekt både liggandes i sanden på stranden och sen när det blir kallare och en kan gömma ett par byxor under.

Titta vad gott! Sofia Wood har gjort flatbreads med det godaste just nu: tomater, ost, rom och lök. Kanske det här är något vi kan bjuda på till kalaset i helgen?

Vi ska ju inte sticka under stolen med att det här är det mest vanliga outfiten just nu. Men även om jag drömmer om ett liv i klänning så blev jag extremt sugen på en likadan jacka som Caroline Sandström Blasiak har. För förr eller senare så är sommarvärmen ett minne blott och då ger jag vad som helst för en mysig tröja eller jacka.

Drömsommarhem hittas hos, suprise suprise, Elsa Billgren. Jag äskar kombinationen av stor fluffig matta, djup soffa med många kuddar och mjuka färger. Snällt för sinnena.

Vad är mer sommar än tovigt barnhår? Façade gör det luftigaste och mjukaste kläderna som jag tänker funkar bra både att skrota runt i nu i sommar men koks åsen när de ska leka loss på dagis.

Livets dipp. Vet inte hur många gånger jag lagat detta i sommar och jag tänker ej sluta. ÄLSKAR kombinationen av rom, crème fraîche (jag gillar det mer än smetana), lök och gräslök. Frida Fahrman har gjort denna på finaste sätt.

Som jag kanske nämnt tidigare så ääääälskar jag Maria Sann’s illustrationer. Den här som heter ”the afterparty” tycker jag är så fin. Färgerna, formerna, de lilla i det stora.

Johanna Bradford har det finaste av hem och det är just såhär jag tänker mig spendera sensommardagarna. Mysandes runt i pyjamas, piffa med gardiner, blommor, dricka te och kanske läsa. Helst i ett eget hus förstås men än så länge får jag nöja mig med det vi har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *