Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bebben,Graviditeten

Ryggont och rostat bröd med marmelad

8 feb , 2016, 19.53 Jenna Matintupa

 

Ny vecka, vecka 33 (32+1), och lite närmare våren. Med förra veckans äventyr i bakspegeln hoppas jag på lite lugnare vecka nu. Ska försöka komma ihåg att ringa fysio den här veckan och se om jag skulle få någon hjälp med ryggen. Det märks att magen blivit större för det tär mycket mer på en tidigare. Ska dessutom åka bil och tåg mellan Österbotten och Helsingfors den här veckan så det blir intressant att se hur det ska gå. Får väl packa ner en kudde eller två.

Inatt drömde jag att vi hade fått ungen och kommit hem men hade inga kläder att klä på den för att vi inte tvättat dem ännu, så idag har jag tvättat lite babykläder bara för att lugna mitt undermedvetna lite.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Hur jag mår? Det går i vågor. Ryggen har jag typ konstant ont i, så det är ganska frustrerande. Kan inte hänga tvätt för då börjar det göra ont, kan inte stå och göra mat för då börjar de göra ont, kan inte sitta vid köksbordet för det gör ont och så vidare. Inte så speciellt roligt kan jag berätta. Förutom det ligger bebben med huvudet neråt så det trycker ganska mycket, väldigt obehagligt. Är lite trött på att vara gravid just nu. Men utöver det mår jag bra. Iallafall enligt rådgivningen. Alla mina värden är bra och fysiskt är allt som det ska. Hade gått upp hela ett kilo, alltså är jag ännu ett halv kilo från min startvikt.

Och bebisen? Med bebben verkar allt vara bra. Märker att hen har återgått till sitt vanliga härjande nu när jag äter regelbundet och håller blodsockret på en bra nivå. Hjärtljudet var riktigt bra förra veckan och på fredag gjorde läkaren ett ultraljud där hon mätte bebben snabbt och då vägde hen 1600, så allt är som det ska! Bebben ligger som sagt med huvudet neråt, och har gjort det i två veckor nu så gissar att hen inte tänker svänga sig mera.

Träningen då? Har inte blivit så mycket av det, men nästa vecka börjar jag på vattengymnastik för gravida så då blir det ändring på det!

Cravings? Är just nu helt besatt av rostat bröd med marmelad och ost. Äter det varje dag och kan det är SÅ gott. Sedan äter jag också en hel del blodapelsin.

Veckans konstigaste? Allt tryck. Trycket nedåt, trycket uppåt och tryck i hela magen typ. Konstigt känsla som jag inte alls är så förtjust i.

v. 29 // v. 32

2 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Jag är själv i 32+5 just nu och är superfrustrerad över att bebben fortfarande inte hittat på hur hen ska ligga där inne. Jag menar: kullerbytta efter kullerbytta efter kullerbytta. Och så jobbar jag som sjukskötare och har fått lägga märke till att a) magen är konstant i vägen och b) de få stunderna om dagen jag faktiskt får sätta ner mig t.ex. för att skriva rapport, börjar babyn protestera. Tydligen gillar den inte sittande ställning.

  • Jenna Vierinen skriver:

   Förstår dig helt. Även om det kanske inte är så skönt alla gånger när hen ligger med huvudet och sparkar uppåt, så är det iallafall skönare än när hen bökade runt hela tiden! Jag har också märkt att det där med sittande inte alltid är så populärt, utan ibland när jag sätter mig ner så börjar det sparkas uppåt direkt. Lite störigt när man inte orkar/kan stå hela tiden!

   Fortsätt kämpa på, det är säkert inte länge tills du får gå på mammaledig! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *