Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Till Agnes

En vecka senare är babyhörnet klart

23 feb , 2016, 16.52 Jenna Matintupa

 

För en vecka sedan skrev jag om att vi hittat en säng till bebben och att jag börjat planera babyhörnet. De som känner mig vet att jag inte har världens längsta tålamod och när jag har bestämt mig för något så vill jag göra det asap. Så blev det också med det här. Sängen vi beställt kom i fredags och som bouns insåg jag att vi hade föreläsningsfri vecka denna vecka = massa tid att fixa. I går kom dessutom det sista paketet med grejer till babyhörnet så otålig som jag är började jag fixa direkt.

Och idag blev det färdigt! Det var i och för sig inte så mycket att göra så det tog inte så lång tid men i alla fall. Väldigt nöjd är jag hur som helst och nu ska ni få se hur det blev!

SAM_6592_Fotor_Collage

Så här såg det ut innan. Ett litet mellanrum mellan mitt sängbord och byrån. En roskis, böcker och tidningar på hög som så gott som svämmade över mitt sängbord. Inte något superfint direkt.

SAM_6602_Fotor_Collage

Och nu ser det ut så här! Flyttade både byrån och sängen några centimeter, städade bort tidningarna och böckerna och tog bort roskisen. Dessutom flyttade jag om lite på byrån och lade fram bebbens bilar som vi köpt i London i höstas. Sängen kommer från Hoppekids och är köpt från Jollyroom. Eller inte säng, utan vagga. När bebin växt ur den kan man dessutom ta bort ena sidan och göra om den till en bänk att ha i barnrummet.

SAMSUNG CSC

Mobilen är från Done by Deer. Hade egentligen velat ha den som går i blått, men den hade en orange figur och den gillade jag inte så det fick bli ljusrosa istället. Tänkte dessutom att den passade med de ljusrosa nallar som bebben har från förut. Den passar hur som helst perfekt och jag tycker väldigt mycket om den. Som bonus spelar den ”hush little baby” och det är en av killens favoriter så han var väldigt nöjd han med.

SAMSUNG CSC

På byråns sida har jag klistrat upp några fina kort att titta på. En illustration av Tove Jansson, en mus som jag hittade på Papershop och ett jätte fint kort med texten till blinka lilla stjärna som jag fick på babyshowern. Det här ska kanske fyllas ut om jag hittar något/några fina kort som passar.

SAMSUNG CSC

I sängen ligger det här. I och med att vi köpte Nassen sen tidigare och mobilen blev den ljusrosa så måste jag givetvis matcha resten av kuddarna och nallarna med dem. Månkudden kommer från Roommate, Dino kommer från Teddykompaniets Diinglisar och hör till en limited edition-kollektion, den vita kaninen eller vad det nu föreställer är från H&M Home och Nasse (som vi döpt honom till) kommer från Ikea. Fliten som skymtas längst ner är från Fine Little Day. I sängen kommer bebben få ligga i babynestet den första tiden, men det har vi inte fått hem ännu så ingen bild på det.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Under sängen har jag en filtkorg från H&M Home. I den bor just nu böckerna som tidigare låg på och under mitt sängbord och förstås bebbens grejer. Nallar och skallror som sedan ska få flytta till andra ställen när hen väl är här, men just nu får de bo där under. Där skymtas en tiger Diinglis som jag tänkt ska få vara hens dag-gose, kaninen och grisen bebben fick på babyshowern, Diinglisar skallra i form av en kossa, rådjursskallra från Sebra och sedan ligger det ett mumietroll där under någonstans också.

SAMSUNG CSC

Måste säga att jag är väldigt väldigt nöjd med det hela. Dessutom är sängen lätt att flytta så den går att lägga närmare vår säng när bebben väl är här. Nu i efterhand är jag också väldigt nöjd med färgtemat. Är helt hooked på ljusrosa i inredning just nu och det syns nog i hela vår lägenhet. Tidigare har vårt sovrum gått i svart och vitt så det är trevligt med lite färg som piggar upp nu.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I byråklådan bredvid sängen bor bebbens kläder. Där finns allt från nya kläder till loppisfynd och min och killens gamla plagg. Just nu bor det bara plagg i storlekarna 44-56 där. Det eftersom vi dels inte har rum att ha några andra storlekar just nu och dels för att vi kommer flytta innan hen hinner börja använda kläder i större storlekar så det är onödigt att packa upp dem.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

När jag nu ändå var i gång och tog bilder så knäppte jag några i wc:n också. I samma paket som sakerna till sängen kom också en skötbädd från Färg & Form som vi ska ha på tvättmaskinen. I går var vi också och hämtade en hylla för att få lite mer förvaring i wc:n, så där vek jag på samma gång in bebbens handdukar och trasor. Blöjorna som vi fick på babyshowern finns i en vagn under bänken bredvid tvättmaskinen och kommer troligtvis få vara där när blöjbytandet börjar också. Eventuellt tänker jag mig en liten korg att ha på bänken med grejer man använder konstant men vet inte om det är nödvändigt. Vad säger ni erfarna?

Så that’s about it när det kommer till bebbens saker i det här hushållet. Det är nu inte mycket som saknas (vad jag vet om). Nästa vecka får vi hämta vagnen och bilstolen, några saker som vi ska få av killens bror är ännu hos dem och ja, något mer som saknas kommer jag inte på. Jag är lite sugen på ett babygym från Ikea men det behövs kanske inte innan flytten. Annars så känns det som om vi har det mesta.  Har ni några grejer som ni tycker är absolut nödvändiga som vi borde skaffa? 

10 kommentarer

 1. Karin skriver:

  Ser jätte fint och mysigt ut! Hos oss har babysittern varit den absolut bästa prylen. Skall vara modell Babybjörn som man sedan vaggar med foten (och senare kan bebisen gunga sug själv) inte nått trams med musik och motorer!
  Vår tjej var 54cm när hon föddes så vi började använda storlek 56 med en gång. Det är såklart kul att köpa små små kläder men det kan harms sedan när man inte hinner använda dem så mycket. Kläder som man tycker att är fina och som man köper nya rekommenderar jag att köpa i lite större storlekar så man får njuta av dem längre (då bebisen växer snabbast i början men sedan lite långsammare, vår tös växte tio cm de första två månaderna).

  • Jenna Vierinen skriver:

   Tack för tipsen! Babysitter har jag hört mycket bra om så det står på listan! Jo förstått det att det inte löns att köpa de minsta storlekarna, men i och med att jag var 45 och killen just över 50 när vi föddes plus att bebben i magen inte är den största så ”räknar” jag nästan med att det kommer va en liten unge som kommer ut 😉

 2. Angelina skriver:

  Va fint! Min tjej kom för tidigt så storlek 50 var nästan lite för stort åt henne, så bra med småa storlekar också 🙂 å babynestet var och är fortfarande det bästa vi skaffade. En bärsjal/bärsele har också varit bra, men det kan man köpa sedan om det behövs. Sen spytrasor i massor har behövts här! Köpte mjuka i bambu vid babystyle. Roligt att följa med 🙂

  • Karin skriver:

   Babynestet har vi bara använt en gång 😀. Men amningsdynan (modell större) är guld värd! För min syster var det dock precis tvärtom, babynestet användes flitigt men amningsdynan tyckte hon att var klumpig att använda. Så gäller väll att pröva sig fram och eventuellt låna och pröva innan man köper så att man inte gör det klassiska rookie misstaget med att handla på sig en massa grejer som blir oanvända. Men babybjörns babysitter, den behöver ni 😀!

  • Jenna Vierinen skriver:

   Tack för tipsen! Har två spytrasor i bambu men funderar att köpa flera för de verkar så härliga 🙂

 3. Angelina skriver:

  Kom på en till sak som har varit ett måste för oss! Kylvetystuki, alltså sånt att ha i badet sedan då man orkar int hålla i. Första tiden badade hon i handfatet men sen i badkaret, och det har varit så otroligt skönt med ett sånt ”badstöd”. 😀

 4. Pia Rönn skriver:

  Hej ”lillo”
  Vad ni gjort fint för bebben. Kom att tänka på en sak. Vet inte hur du tänkt göra med amningen, men jag fick tipset innan vi fick Isak att se till att ha lite modersmjölksersättning hemma och en liten tuttflaska i fall inte mjölkproduktionen kommer igång så snabbt dom första dagarna hemma från BB.
  (Herregud! Mjölkproduktion, låter som om de skulle va fråga om en kossa som producerar x antal liter per dygn. LOL)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *