Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Fyra månader och åtta år

10 aug , 2016, 23.53 Jenna Matintupa

 

Här rusar tiden förbi och jag hinner knappt titta in här. Förra helgen var det smockfullt med program så jag hann inte ens in och blogga. Vi maxade med bröllop, släktfest och dop på en och samma helg. Så de första dagarna den här veckan har vi varit så trötta att vi vaknat först efter nio hela familjen. Agnes har som vanligt skött sig exemplariskt under helgen och har mest tyckt att det är ganska roligt med så mycket folk. Hon är nöjd så länge hon får vara med.

Processed with VSCO with m3 preset

Förra veckan blev Agnes fyra månader. Jag märker nu att man inte längre riktigt hänger med. Tidigare räknade man veckor och nu så är hon en dag tre mplånades och sedan plötsligt är hon fyra. Fyra månader är förövrigt en härlig ålder. Hon är nöjd, skrattar hela tiden och sover bra. Vikten har börjat gå lite saktare uppåt, men det beror antagligen på att hon blivit så rörlig. När vi var till rådgivningen sist så var hon 62 cm lång och vägde just över 6400 g. Hon har svängt sig både på från mage till rygg och från rygg till mage.

Hon tuggar på exakt allt. Sophie är en favorit men hon har inte heller något emot att gnaga på valfri människas fingrar. Dreglet bara forsar ur henne… Hon har också börjat få lite favoritsaker. Läskiga dockan som hon fick i doppresent ligger högt uppe på listan, likaså diinglisarna Tikri och Dino. Och enhörningen som spelar musik och förstås Sophie då.

Processed with VSCO with t1 preset

Nu är vi på landet men imorgon blir det bär det av in till Vasa för att kolla in Konstens natt och fika med en kompis. Konstens natt är en favorit som ja försöker besöka varje år, synd bara att de lovar regn. Men med regnjacka klarar man allt! Killen och jag träffades på Konstens natt för hela åtta (!) år sedan och på fredag firar vi åtta års dag så det är lite extra roligt att passa in det hela. Och att få ha med Agnes i år! Förra året var det ännu så hemligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *