Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Mama needs some alone time

29 sep , 2016, 23.01 Jenna Matintupa

 

Den här veckan är ”min” vecka. Förutom att det är min födelsedag på söndag och det ska firas med brunch så har jag hunnit med två kvällar ute på stan. Utan både bebis och kille! Äntligen egentid säger jag bara. Och dessutom med två saker jag älskar böcker och bubbel. Igår var jag iväg på releasefest för In Transit och ikväll har jag varit på bloggträff på Förlaget. Har fått snacka skit med kompisar, dricka några glas cava, pratat böcker med författare och bäst av allt: Fått egentid och vara ifred!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Förlaget har verkligen levererat på så många plan just nu. In Transit läste jag ut igår (kommer recension på andra bloggen senare!) och Naondel som jag väntar på att få läsa. Förlaget har verkligen ställt till med så härliga evenemang. Gillar hur nytänkande de är!

 Och vet ni? På de två kvällar jag nu varit borta har jag inte tänkt en gång på Agnes. Eller visst har jag tänkt på Agnes på det sättet att jag kanske nämnt henne eller pratat om henne med någon, men inte en enda gång har jag funderat över hur hon har det, om killen lyckats få henne att äta flaska eller så. Inte en gång har jag saknat henne.

Det låter kanske hemskt att säga så, men så är det. Jag vet ju att hon har det hur bra som helst hemma så jag har ändå inget att oroa mig över, och ärligt talat så behöver jag verkligen några timmar utan henne. Jag älskar henne över allt annat i hela världen, men som jag saknar egentid! Jag har alltid gillat att ha folk runt mig, men har också varit van med att ha egentid lite här och där. Stunder när jag varit hemma och killen fortfarande på jobb och jag varit hemma ensam, spårvagnsresor för mig själv eller när jag strosat runt i butiker på stan. Nu, not so much egentid.

Som jag njutit, även om det bara varit för några timmar. Och gissa om jag längtar till nästa vecka, då står ännu mera egentid på schemat. På fredag har jag bokat bord för killen och jag ska gå ut och äta medan killens mamma är barnvakt. Sedan på lördag åker killen och hans mamma på babysim = jag får vara ensam hemma några timmar! Och för att toppa det hela ska jag på lördagskvällen ha en riktigt tjejkväll med middag, konsert och drinkar. Ja och nu kom jag dessutom på, helgen efter det så ska mina föräldrar vara barnvakt några timmar när killen och jag ska på födelsedagsfest. Lyxigt värre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *