Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Mat för hela familjen

4 maj , 2017, 21.55 Jenna Matintupa

 

Jag behöver er hjälp! Enda fram tills nu har Agnes ätit ”barnmat”, det vill säga kokta grönsaker och kött i iskuber. Men nu har vi slut på köttet i frysen och tänkte vi skulle börja göra så att hon får äta den mat vi äter. Den här veckan gjorde jag en lasagne som hon fått, och idag blev det ärtsoppa till middag, men ungefär där har min fantasi tagit slut.

Nyttig naanbrödspizza, sötpotatis gnocchi, krossad sötpotatis med vitlöksmör, vårsallad, butternut squash och fetaost falafel, italienska oregano köttbullar.

Här är några recept jag tänker skulle kunna funka. Inte helt smaklöst och tråkigt (för de vuxna) men ändå inte med massa salt och konstgjort (för ungen). Men nu vill jag ha era tips. Har ni några dunder recept på mat som funkar för hela familjen? Lämna en kommentar här under så kan jag sedan sammanställa ett helt inlägg med tips för småbarnsfamiljer.

Så go crazy och dela med er paradrätter, jag vill ha (och behöver hehe) alla tips ni kan ge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *