Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Snart går hon

28 apr , 2017, 20.47 Jenna Matintupa

 

Vapphelgen är äntligen här. Det tänkte börja dåligt, igår blev jag magsjuk, men som tur vad det magiskt nog borta idag och hoppet om att vi ska kunna fira valborg och första maj är tillbaka. Får hoppas att allt löper smärtfritt resten av helgen så vi kan hålla fast våra planer!

Idag har vi förutom handlat och fixat inför helgen, också ätit middag på balkongen för först gången i år. Agnes tycker det är himla skoj att hänga på balkongen och vattna blommorna och hålla på. Hon har helt tydligt kollat hur pappa gör, för hon vet precis att vattenkannan ska läggas med pipen mot växterna och man ska hälla. Gulligaste ever. Dessutom tog hon några steg i ivern över att ha vattenkannan i handen, så kanske hon äntligen börjar släppa stöd och gå snart. Hon går hur bra som helst, men är lite mesig och släpper inte riktigt. Vem vet, kanske före maj?

Nu ska jag ta ungen under armen och läsa godnatt saga ur hennes nya bok, Good Night Stories for Rebel Girls, som vi hämtade ut idag. Så himla bra med en bok som inte bara handlar om prinsessor vars främst mål är att gifta sig med en prins, utan en som handlar om fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Finns alldeles för få böcker med den utgångspunkten.

Och ja, jag ska svara på kommentarerna gällande växtkurvorna riktigt snart. Tänkte göra det igår kväll men då sket dig sig lite. Men imorgon kanske jag hinner. Ska försöka få det gjort asap, det är bara inte alltid så lätt att få till tid med en härjande ett åring, hehe. Nu ska vi ta kväll, puss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *