Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sommarveckoslut i skärgården

13 maj , 2018, 21.43 Jenna Matintupa

 

Nu sitter vi i bilen någonstans mitt i Finland påväg hem från ett veckoslut i skärgården. Vem kunde tro när vi planerade in att inleda säsongen den här helgen, att de skulle vi århundradets sommarhelg helt plötsligt?!

Vi körde upp på onsdagkväll, sov en natt hos svärföräldrarna och så på torsdag förde vi Agnes till mina föräldrar så att vi kunde åka ut och städa. På kvällen efter att vi hämtat henne och ätit middag var det äntligen dags att introducera skärilivet till fröken stadsråtta. De första hon sade när hon utforskade kring bryggan var: ”oj många pinnar!” (gamla kvistar och torkad vass). Dock skulle hon nog helst stannat på land med mor- och farföräldrarna…

På fredag åkte vi upp ett varv för att handla lite helglyx på köttdisken i Malax (bästa stället!) och hämta lite saker. Och så på kvällen fick vi besök av vänner som satt på bryggan med oss i några timmar och pratade ikapp senaste tiden. Det var 24 (!) grader den dagen och bara en liten sval bris, 100% sommarväder med andra ord.

På lördag efter frukost åkte vi upp för att hälsa på de senaste tillskottet till vänskapskretsen och Agnes nya kompis Ebba. Som hon helst skulle ha lekt med på direkten men som med sina blott åtta veckor inte riktigt ännu var med på noterna. Om något år! Resten av dagen alöste besökaren sig själv ute på skären och vi hann träffa familj och vänner, äta middag på bryggan och till och med se lite på eurovisionen innan jag stupade i säng.

Idag packade vi ihop så fort vi vakande och satte oss sen i bilen för att åka till svärföräldrarnas landställe så att Agnes (och vi) skulle hinna träffa dem lite också. Där gassade solen som aldrig förr, vi hann äta både grillat och våfflor ute på gården. Och en tupplur hann jag med också.

Och nu är vi som sagt i bilen och förhoppningsvis snart hemma. Börjar bli lite trött i huvudet och har en tidigt morgon imorgon så längtar efter en riktigt dusch och den egna sängen. Det enda som jag gärna skulle ha på skären, och som jag saknar när vi är där, rinnande vatten. Kanske i framtiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *