Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet

Ratatas sommarlista

15 maj , 2018, 19.58 Jenna Matintupa

 

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?

Grönt, varmt och ledigt. Hela världen är grönt, sommaren förknippas till största del med att det ska vara varmt ute och så är det ju ändå ledighet som hör sommaren till mest av allt.

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?

Mest jobba, men eftersom jag är frilans i sommar så kan jag ha lite mer fria tider än tidigare. Så kanske tar någon vecka ledigt i sommar, men inget förbestämt.

Några dygn i skärgården

Vad gör du helst en ledig kväll?

Beror lite på var jag är. Men om jag befinner mig i stan så är en picknick med bubbel och kompisar givet. Om vi i skärgården så middag på bryggan, kanske bastubad och nattdopp och så fortsätta brygghänga med något sällskapsspel eller liknande.

Sommaren 2016

Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?

Grillat går alltid hem, men bäst med sommaren är ju nog ändå kräftor, så får väl nog säga skaldjur ändå. Även om det blir allt för sällan det på sommaren. Kanske ska införa mer skaldjur i mitt liv i sommar? Synd dock att Agnes antagligen är allergisk… Melon är också givet på sommaren.

Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?

Alla ställen har sin charm. Älskar att vara i stan på sommaren, men också skärgården och landet. En kombo av alla är bäst!

Solig söndag

Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

Jobbar lite på förmiddagen, går sen iväg på lunch på någon uteservering inne i stan, hänger på stan och går sen iväg för att träffa bokklubben i någon park för att dricka vin, snacka skit och hänga. Alternativt vi har en ledig dag hela familjen, åker på utflykt till typ borgbacken eller högholmen, äter ute och Agnes somnar i vagnen medan vi sitter på någon uteservering nere vid havet.

Ett fint sommarminne?

Den här dagen var ganska fin.

Helgen

Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

Vår lilla stad med Eldkvarn, Visa vid vinden ängar med Håkan Hellström och Strövtåg i Hembygden med Mando Diao är några.

Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

Simma med Agnes i havet, åka till borgbacken och åka i så många attraktioner vi bara hinner, åka iväg någonstans över helgen och vara så mycket som möjligt på skären med lilla familjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *