Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Tillbaka från århundradets skitvecka

21 maj , 2018, 13.11 Jenna Matintupa

 

Alltså vilket jäkla skitvecka vi hade förra veckan. Det blev inte bara måndag som vi fick ställa in, utan hela veckan. Killen låg hemma med muskelvärk och feber, Agnes både med feber och med magsjuka och jag skötte markservicen. Herregud så jag klättrade på väggarna efter några dagar. Att vara den enda som inte är sjuk, men ändå vara hemma hela tiden som om jag skulle vara sjuk, inte det skojigaste.

Ännu på torsdag spydde Agnes en gång, men efter det svängde det. Så fredag måste jag ställa in min hemtenta för killen kunde inte vara borta från jobbet, men på kvällen åkte jag iväg på några timmars jobb och det var SÅ skönt. På lördag jobbade jag hela dagen och herregud sån frihet. Att inte vara låst vid hemmets fyra väggar. På söndag var äntligen karantäntiden över och då begav vi oss ut på äventyr, men mer om det senare.

FörsommarkvällarFörsommarkvällar

Två bilder från veckan, när vi smet ut för lite frisk luft. 

Eftersom jag inte hann med speciellt mycket jobb och skolarbete förra veckan har jag desto mer att ta igen den här veckan. Borde också hinna städa lite här hemma, men det får bli till senare om jag hinner. Ska försöka kompensera lite för allt som inte blev förra veckan, och killen städade hela lägenheten från topp till tå när jag var på jobb i helgen, men skrubben och toaletten är mitt område så får väl bara ta tag i det snart…

Måndag: Idag jobbar jag hemifrån, förbereder intervjuer och svarar på en alla mejl som lämnade förra veckan. Det tar förvånansvärt mycket tid!

Tisdag: Imorgon ska jag iväg till Ekenäs för möte. Det blir en del tågande fram och tillbaka så hela dagen går nästan åt till det.

Onsdag: Då ska jag göra en intervju på förmiddagen och skriva klart den, och på kvällen ska jag kanske iväg och hänga med bokklubben. Har lite kompishängabstinens.

Torsdag: Ekenäs står på schemat igen. Mycket Ekenäs just nu, och kommer antagligen blir mer framöver ju närmare Bokkalaset vi kommer.

Fredag och helgen: Ska försöka hinna med så mycket som möjligt på förmiddagen, för så fort killen slutar jobbet sätter vi oss i bilen och åker till Österbotten. Vi ska på 50 års kalas och sånt. Så det blir en hel helg i Österbotten med allt som hör till. Tillbaka på söndag och förhoppningsvis med lite lättare bilfärd en sist…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *