Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Toddleråren,Vardagslivet

Borgbacken med en toddler

22 maj , 2018, 08.44 Jenna Matintupa

 

I söndags när hela familjen äntligen mådde bra bestämde vi oss för att det var en perfekt dag för utfärd. Både killen och jag älskar Borgbacken, så det kändes ändå ganska givet att Agnes skulle introduceras för detta ställe. Dessutom innebar det också två metro-resor, och det är något som Agnes älskar. Att åka metro. Kan eventuellt vara en nedärvd gen från pappa infraingengör.

Vi bestämde oss för att bara köra på gratisgrejer den dagen. Kändes inte värt att lägga massa pengar på åkband ännu (det får bli en dejtdag för bara föräldrarna…). Vi hade ingen aning om vad som ens fanns där för kids i Agnes ålder, så lika bra att gå dit utan förhoppningar. Vilket var tur!

Söndag på borgbacken

Vi hann ungefär bara komma dit så sa Agnes: ”Agnes hungrig. var är min mat?”. Så det var bara att söka upp ett matställe och i värmen satt det ganska bra med makkaraperunat, tyckte vi alla. Agnes gillade dock mest ketchup, hennes absoluta favorit. Efter det gick vi runt och sökte lite attraktioner, eftersom vi dumt nog inte tog en karta. Försökte hitta något som passade till Agnes.

Söndag på borgbacken
Söndag på borgbacken

Vi hittade till slut två stycken gratisgrejer som Agnes kunde åka i, något sorts hjul och minitekoppar. Hjulet gillade hon inte, och sade efter halv varvet att hon ville bort. Tekopparna tyckte hon nog om, men att det tog slut och att hon måste vänta på sin tur, var inte lika poppis.

Så Borgbacken med en toddlern, njaa inte kanske just för dem. Men det är ändå ett roligt ställe att bara gå runt och hänga på, plus att det nog fanns ett par andra saker vi skulle kunnat åka i om vi köpt biljetter, men det kändes inte värt att betala 16 euro (8 x 2) för en åktur. Och atmosfären på Borgbacken är hur mysig som helst, så bara värt ett besök pga det.

Söndag på borgbacken

Så all and all var vi nöjda med vår utfärd, och avslutade med varsin mjukglass innan vi gick längs Tölöviken tillbaka in till stan. Också ett tips, passa på att promenera till och från istället för att ta spårvagn/buss. Det är så fint att gå både från Kallio och från centrum till Borgbacken. Nu är både jag och killen väldigt sugen på att ta en heldag tillsammans, kanske måste boka barnvakt asap…

2 kommentarer

  1. Michaela skriver:

    Det finns ett område med gratis karuseller för barn (om jag minns rätt var det kanske fem–sex stycken) som ligger lite avlägset bakom bergochdalbanan i trä och nära scenen. Tips till nästa gång ifall ni missade det nu. 🙂

    • Jenna Vierinen skriver:

      Jo vi hittade dem men tyvärr va de för barn över 100 cm, så dit får vi ännu vänta några år.. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *