Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Min höststil 2018

18 aug , 2018, 10.34 Jenna Matintupa

 

Jag tjatar era öron trötta om min längtan efter hösten. Ni vet hur trött jag är på värmen (killen sa för någon dag sedan att jag måste vara enda i hela världen som längtar efter 5 plusgrader) så det behöver vi kanske inte lyfta upp mer. Lovar det här är sista gången. Jag är iallafall en höstälskare av rang. Kan ha att göra med att jag är född i oktober, romantiserar denna tiden på året väldigt mycket. Har alltid tyckt att det är i skiftet från sommar till höst som det nya året sker, inte så mycket i januari. Antagligen för att vi så många år levt efter skolåret, hösten blir tiden för en ny start.

Hösten för mig är ett lite oskrivet blad ännu, men det kan vi ta en annan gång, istället tittar vi på det som är så mycket höst för mig: Kläder! Jag älskar hösten stilmässigt och drömmer mig alltid bort i augusti. Längtar efter stickade tröjor, kappor och snygga byxor. Jag skapade en ny anslagstavla på Pinterest med min inspiration för min stil i höst. Känner mig som Elsa Billgren, hehe (ni som vet ni vet!). Inte stilmässigt förstås, men annars.

Förra hösten tycker jag att jag hittade mig lite i min stil mer än jag någonsin gjort tidigare. Kanske för att jag då hade ett jobb där jag behövde klä mig lite mera dressat än tidigare, och för att jag hade de ekonomiska förutsättningarna. Antagligen främst det senare. I år känner jag mig mer redo att ta ut svängarna lite. Jag är gillar enkelt och ganska mycket svart, och det forsätter jag att göra, men i år vill jag få in mer varma färger. Och så har jag kommit fram till vad som är värt att satsa mer på. Skor! Om en har en bra bas med snygga överdelar, byxor som sitter och ett par klänningar och kjolar är en ganska safe. Sen kan en ta ut svängarna med snygga skor. Dessutom håller skor på ett helt annat sätt, och går att kombinera i mängder.

 Min garderob domineras av svart och vitt, så det har jag så jag klarar mig av. Men i år vill jag satsa på varma färger i rosa och beige. Jag skulle vilja skaffa en kostym eller två, gärna i någon roligare färg. Jag kommer hålla fast vid tighta dressade byxor och bryta av med midi kjolar i både färg och kanske mönster. I skoväg vill jag satsa på sånt som sticker ut. Tjock sula, stora rosetter och lite mera galet. Och så vill jag ha en kappa i antigen roströd, rosa eller mörkgrön!

Fanny Ekstrand, Babba Riviera och Ebba Kleberg von Sydow är de jag inspireras av stilmässigt just nu. Alla lite olika men det är väl så en hittar sin medelväg tänker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *