Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Fina saker att gräva ner sig i när sorgen kommer på besök

4 okt , 2018, 17.11 Jenna Matintupa

 

Idag vaknade jag upp till att min kära gammelmormor gått bort. Hon skulle ha fyllt 99 nästa vecka, så som någon chock kom det inte. Men oavsett, idag är jag ledsen. Skrev om det imorse. Aldrig vänjer en sig med att någon dör. Jag undrar hur det kommer sig. Att fast en förstår och så vidare, så kändes det ändå som om hela insidan rivs upp. Varje andetag gör ont, det går från att känna ingenting till att inte få stopp på tårarna. Sorg är en märklig sak.

Så idag gör jag det jag måste, men utöver det tänker jag vara ledsen. För ibland måste en låta sorgen ta plats, låta känslorna få svälja en. Efter det kan en gå vidare och förhoppningsvis lära sig leva med saknaden.

Så idag tänker jag dyka ner i min sparatmapp på Instagram, där jag hittar  fina saker som gör en lite lite gladare. Har sparat så mycket på sistone så här kommer hela 18 bilder, när sensommaren möter höst. Vi börjar med sensommaren. Varma färger, blommor och enkelhet. Lite så jag alltid känner när hösten står runt knuten.

En av de coolaste kvinnor jag vet, Baba Riviera. Mycket kan en säga om alla fashionweeks, om mode och hur det framställs. Men jag tycker iallafall att Babba alltid speglar det roliga, det kreativa med denna bransch. Vilket är verkligen upplyftande. Hon gör mode roligt istället för svårt.

Hanna Widell delade den här bilden som jag gissar knappast är hennes, men passar bra varje fredag. Typ. Iallafall snart när vi ska fira Malins födelsedag om några veckor med Abba-tema. Då blir det bubbel, glitter och fest!

Lille oktober som gör magiska små saker för barn delade den här bilder av Johanna Bradford. Danskt, libertyblommigt och fint. Annars så fint med dahliorna i korgen. Varför har jag aldrig sett charmen med dahlior tidigare? Älskar färgkombinationerna på bilden.

Hanna Stefansson i kanske den snyggaste vita blusen någonsin, och hela looken är så on point. En snygg bild helt enkelt.

Snygg grafik från Sugar Helsinki. Lite ostigt kanske, men också viktigt.

Okej gulligt. Life goals på Elsa. Trappen, matching med kiddo, stämningen, ja allt. Elsa Billgren är mästare på content.

Tillbaka till Johanna Bradford och henne dahlior. Och hela hennes sovrum egentligen. Mjukt och fint, så som sovrum ska vara.

Alexis Foreman är kanske det coolaste på instagram. Har skrivit om henne tidigare, men återkommer alltid till hennes posts. Stilrent men ändå inte tråkigt.

Höstens färg: Gult. Och alltid lika snygga (och klassiska) skor. Flattered vet hur skor ska se ut. Älskar så gott som allt de gör.

Och så till september. Det följer på samma färgskala och ganska långt samma tema. Människor som inspirerar mig, bakverk och bara snygga bilder helt enkelt. Jag gillar att se på fina saker, framförallt när allt annat livet kanske inte är lika fint. Att få drömma sig bort en stund. I september har jag drömt mig bort i detta:

Om en gillar blommor så ska en följa Louise Lundqvist på instagram. Hon postar de vackraste av blommor. Till exempel den här. En ljusrosa dröm som gör sig så fint med med den petroleumblåa bakgrunden. Bara en sån liten detalj.

Inspirerande och coola Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow. Vem börjar inte drömma om en kompishelg i London efter att ha följt dessa två senast de var där. Så fort jag har råd/tid/möjlighet ska jag SÅ boka in en kompishelg i London, en av mina bästa städer.

Folk kanske börjar vara trötta på äpplen vi det här laget, men om någon ännu är sugen på att baka upp de sista äpplen så kanske googla fram receptet på denna. Ser ju verkligen sjukt gott ut. Elin Rosqvist, som är matstylist och fotograf, delade den här bilden på en Äppelkaka med citron, maräng och kardemumma.

Teddy syns på en himla massa jackor i höst, och här sportar Viola Bergström en kortare modell. Så snyggt! Jag har min från ifjol som jag så ser framemot att börja använda igen. Kanske det är dags snart? Det var ändå bara två grader på plus imorse.

Min kompis Sophia Brink (som förövrigt har ett så fint namn!) postade den här bilden på sin man för några dagar sen. Hur snyggt är inte deras hem? Någon inredningstidning/blogg borde så göra ett reportage på deras lägenhet. Och deras gulliga familj!

Pratade med min kompis Ida som var här igår om att vara babysjuk, och det syns så i vad jag följer (och sparar) på instagram just nu. Så många gulliga kiddos. Här är Sofia Wood med sin lilla Selma, och kanske århundradets snyggaste bärsele. Vill ha både bebis och selen.

Karin Lindroos kiddo fyllde år förra veckan och de hade kanske den estetiskt snyggaste barntårtan jag sett på länge. Kanske får ställa till med enhörningskalas nästa gång Agnes fyller år? Fast det är väl hon som ska bestämma tema i och för sig…

Jag har älskat Linnéa Henriksson sen hon var med i Idol för tusen år sen. Älskar hennes låtar och ser så framemot hennes medverkan i Så Mycket Bättre i år. Dessutom är hon så snygg och den här bilden med solglasögorna kan vara den coolaste på länge. Vill copypastea allt!

Sist för idag, Johanna Bradford gjorde Sofia Woods drömmiga paj med dulce de leche, valnötter och banan. Den är inte bara instagramvänlig utan också sjukt god. Har faktiskt gjort den två (!) gånger den här veckan. Och jätteenkel att göra. Tips tips.

En kommentar

  1. Sophia skriver:

    Beklagar sorgen. Det är så tungt när en familjemedlem går bort. Även fast det är väntat kommer det som en chock när det väl händer, det är svårt att förbereda sig för de stora och många känslorna. Och som du säger är det viktigt att få sörja för att kunna gå vidare. 🖤

    (Tack för de fina orden och tack för instatipsen 😘 )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *