Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Kultur,Tips

Kulturkonsumenten för höstrusket

5 okt , 2018, 12.07 Jenna Matintupa

 

Glad fredag! Idag känner jag mig faktist lite starkare. Inte för att en måste vara stark, men det är en skön känsla ibland. Visst kommer det säkert komma stunder där jag går sönder, men sånt är det. Hon var ju ändå nästa hundra år, och längtade så efter att få vara tillsammans med sin man igen. Så på sitt sätt är det också fint att hon nu äntligen fick det. Det var dags nu.

Jag sitter och jobbar vid köksbordet (soffan är förbjuden nu efter några dagars fruktansvärd värk pga dålig ställning) och borde egentligen börja röja och kasta ner något i väskan. Vi åker upp till Österbotten bara mannen slutar jobbet, så då ska allt vara, eh klart. Just nu ser det ut sådär. Men måste iallafall jobba först, sen!

Nej, nu ska jag få det här färdigt, skriva klart alla triljoner mail och så sen ta tag i packningen. Kanske jag för en gångs skull inte går loco utan bara packar det vi behöver. Kanske till och med få ihop det till bara EN klädväska och EN bilväska? Det skulle vara något! Nåja, kulturkonsumenten var dagens inlägg egentligen, så här kommer det:

Sett

Har typ sträckkollat tv-serien Younger den senaste tiden. SÅ bra. Finns fem säsonger på cmoore (kanske någon annanstans också?) och så värt att titta på. Underhållande, spännande och dramatiskt. Allt som en serie behöver med andra ord. Nu vet jag bara inte hur jag ska orka vänta till nästa år och nästa säsong.

Lyssnat på

Äntligen är Anne och Ida tillbaka med sin podd, Bokpodden Hietanen & Henrikson. Som jag saknat den! Det känns alltid som att en hänger med några supersmarta kompisar när en lyssnar på deras podd. Plus massa litteratursnack vilket denna boknörd gillar. Varje söndag kommer det nytt avsnitt = Perfekt sätt att starta måndagmorgon på, med dessa två i öronen. Annars har de dessutom århundradets snyggaste poddbild!

Läst

Bara lite till

Fördelen med att vara ”influencer” (sätter ”” eftersom jag inte riktigt identifierar mig som det, men blir kallad det i olika sammanhang) är att det kommer saker på posten nu som då. Oftast är det böcker eftersom ja, bokklubben och ett väldigt stort litteraturintresse. Nu senast fick jag hem Bara lite till, Heidi Hakalas debutroman. Har kommit ungefär halvvägs så än är jag inte riktigt klar, men gillar den såhär långt! Jag är lite svag för Helsingforsskildringar (the love of my life osv) så redan där vann den många poäng hos mig. Återkommer när jag läst klart. Fast i helgen blir det tyvärr inte den som kan ska läsa, utan Martha – kvinna i tiden. En historik om Finlands svenska Marthaförbund för att läsa på lite inför nya jobbet. Riktigt intressant!

Så varsågod, här har ni tre strålande tips att göra denna regniga höstfredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *