Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

En vecka med nystart och avslut

9 okt , 2018, 17.07 Jenna Matintupa

 

Den här veckan börjar jag en ny sorts vardag. Från och med igår har jag ett kontor att gå till ett par dagar i veckan, och lite andra uppgifter än tidigare. Inget av vad jag tidigare gjort försvinner, utan annat roligt kommer till istället. Få träffa människor (frilanslivet från soffan hemma blir ibland lite ensamt), jobba med utmanade uppgifter och vara kreativ på olika sätt. I dag har jag gjort lite grafiskt material, mailat grejer, marknadsfört evenemang och planerat kommande kampanjer. Nytt och spännande.

Det var annars skönt att få vara i Österbotten över helgen. Träffa släkten, prata och bara umgås. Få vara med människor så var i samma situation som en själv. Så fort jag vaknade på söndag åkte vi hem och lite efter fyra rullade vi in i stan. Härligt att ändå få lite eftermiddag och kväll hemma. Packa upp, laga middag och titta tv. Agnes var nöjd över att vara hemma, även om hon först helst skulle ha stannat i Malax. Men hennes nya passion modellera räddar mycket. Tror det kommer temat på hennes julklappar i år.

källa.

Igår var jag första dagen på jobbet. Mycket att greppa, massa nya saker och lösenord att hålla koll på och så. Men mot eftermiddagen kändes det som om jag kom in i det lite. Kvällen var jag dock helt slut och tålamodet räckte inte riktigt under nattningen.. Men när A väl somnat och vi fick se på Vår tid är nu föll lugnet över mig.

Idag har jag fortsatt på samma som igår. Gjort en del grafiska material och planerat inför kommande evenemang. Nu är jag på metron hem och ska bara via butiken efter middagen, sen ligga på soffan resten av kvällen.

Imorgon onsdag forsätter jag på samma kula som de senaste dagarna. Och så ska jag iväg för att träffa bokklubben direkt efter jobbet. Vi ska snacka ihop oss om en grej vi ska göra i november. Men mer om det sen!

På torsdag jobbar jag hemifrån på förmiddagen, ska på födislunch med Malin som fyller år och sen jobbar jag kväll på kontoret. Eller ett kansli är det egentligen. Hur en nu ser på det.

På fredag har jag frilansdag igen och på eftermiddagen åker vi sen till Österbotten. Egentligen skulle jag jobba på lördag men nu blev det ändrade planer. För på lördag är det begravning. Hon skulle ha fyllt 99 idag. Sjukt ändå! Tror det kommer bli fint och jättejobbigt. Känns också fint att ha Agnes med, tror hon skulle ha velat det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *