Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips,Vardagslivet

Veckans mix

22 jan , 2019, 18.24 Jenna Matintupa

 

Januari är så inte vår månad. Vi hann ungefär bara tro att nu måste vi ju ändå börja vara på säkra sidan, så vaknade vi av att Agnes spydde natten till söndag. Så i söndags låg vi i soffan hela dagen. Som tur var det en väldigt lindrig version lilla ungen fick, och även om hon var slö så höll hon humöret uppe hela dagen. Det blev många avsnitt Pipsa Possu under dagen, men till kvällen mådde hon ännu bättre så då läste vi böcker och lekte lite i hennes rum. I måndags kunde förstås varken J eller jag vara hemma, så vi fick ta nödlösning och dela dagen. Fungerade i och för sig väldigt bra. Agnes och jag hann äta frukost, måla och hon leka innan jag åkte iväg. En mycket friskare unge en dagen före som tur.

Den här veckan hoppas jag kunna vara på jobb varje dag. Måtte vi vara friska nu! På torsdag ska jag till slut på den fruktansvärda sockerbelastningen. Usch… Två timmar av tortyr. Förra förlossningen känns som en dans jämfört med sockerbelastningen. Men som tur har jag inget inplanerat efter det så får åka hem och vila. Och på fredag först till skolan och efter det på lunchdate. Hoppas att vi i helgen kan ha något program, börjar bli lite instängt att bara hänga hemma vareviga dag…

Men de var inte det jag tänkte skriva om idag, utan tänkte köra en liten blandning av saker jag fastnar för/är sugen på/vill tipsa om. En mix av all möjligt med andra ord. Först ut är Marthaförbundets podcast Marthapodden. Igår hade vi föreläsning av förbundets ekologirådgivare Anita Storm på jobbet och det var så intressant! Hon pratade om att minska plasten i vardagen, plastbanta, och så gjorde deltagarna bivaxdukar som avslutning. Passande nog lade de upp ett poddavsnitt om just plastbanta tillsammans med Anita och förbundets informatör, bästa Karin. Lyssna direkt tycker jag! Ni lär er SÅ mycket!

Som jag tidigare skrev om har jag fastnat i någon sorts jakt efter filt till babyn. Vill gärna ha en blommig eller liknande men att hitta någon fin verkar vara omöjligt. Tills jag hittade Garbo & Friends. Så himla himla många fina mönster och tyger. Just nu lutar det mot en filt med de blommiga på bilden, eller ett med ekblad… Ska fundera vidare i någon månad…

Min hy har varit, ja inte speciellt nådig den senaste tiden. Kombinationen graviditet och vinter göra att jag både fått lite finnar och torra fläckar. Kring julen började min näsa flaga (?!). Skummaste ever. Nåväl, förra veckan lyssnade jag på skönhetspodden Beuaty & Bubblor med Frida Fahrman och Emma Unckel och då pratade om oljor. Och då slog det mig, förra vintern använde jag en olja och min hy var inte torr en enda gång. Så efter lite research på en relativt förmånlig men ändå bra olja tvingade jag med familjen till Iso Omena för att köpa denna, ACO Renewing face oil. Har bara använt den i några dagar så kan inte ge utlåtande ännu, men har åtminstone inte torr näsa mera. Dessutom finns den nesatt på EGO just nu. Tips!

Alla sorters målfärger åt barn! Av oss fick Agnes ett set med akvarellfärger, vattenfärger, papper, penslar och palett. Förutom det fick hon också fingerfärger av hennes fadder Sannah. Och just nu är det 100% det bästa hon vet (förutom att torka med städwipes.. En historia för en annan gång…). Hon valde till och med bort att titta på mumin igår för att få måla istället. Kan vara det bästa som vi skaffat till henne någonsin. Hoppas det är en period som sitter i länge! Hennes favoritfärg att måla med? Svart. Alltid alltid massa svart, sen eventuellt lite rosa eller någon av de färger jag använt. Vem vet, kanske konstnär nästa haha? Fördelen med hennes målarintresse är att det är ganska meditativt för mig att sitta och måla med. Väldigt mycket roligare än att bygga lego eller titta på Pipsa Possu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *