Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Veckoplaner och vardagskaoset

29 jan , 2019, 15.51 Jenna Matintupa

 

Åh vet ni jag är så glad över att januari snart är slut. Februari är ett steg närmare våren, sommaren och allt fint som kommer med den. Har tidigare inte varit någon som längtar efter sommaren speciellt mycket. Men förstår nu varför småbarnsföräldrar ogillar vintern så mycket. Sjukdomar i mängd och massor, en himla massa kläder som ska på och av hela tiden och snö som ska plumsas igenom med en toddler.

Idag råkade vi komma ut på gatan just som bussen kom, och vi måste springa så jag plockade Agnes under armen och pulkan i andra. Agnes gallskrek för att hon inte fick åka pulka fram till bussen och skrek hela vägen till dagis (och grät ännu när jag gick). Inget får en att längta efter sommaren som en skrikande nästan treåring med full vintermundering på (INTE lätt att bära), händerna fulla med jobbväska, dagisväska OCH pulka PLUS en fullproppad buss som stirrar på en. När vi skulle byta buss och A fick psykbryt igen eftersom hon just hann sätta sig i pulkan när nästa buss kom var det som tur en man som var snäll nog frågade om han kunde bära in pulkan i bussen så jag fick fokusera på att försöka hålla i det skrikande, sparkande barnet. Som dessutom förstås blev fruktansvärt upprörd över att en främling tog vår pulka. Fram till dagis kom vi iallafall och jag fick lämna en väldigt ledsen liten typ. Kanske första gången som hon varit SÅ ledsen över att jag lämnade henne där. Som tur gick allt bra och dagis meddelade att hon var nöjd och glad nästan genast efter att jag gått. Hennes mamma som är full med gravidhormoner dock, not so much. Ville bryta ihop själv och gråta på grund av dåligt samvete. Nå, nu är arbets- och dagisdagen snart slut och förhoppningsvis är vi kompisar ikväll.

Så ja, sommaren eller åtminstone vår och ingen snö-tiden kom snart tack! Tills dess söker jag inspiration i fina frisyrer, inredning och blommor (som vanligt). Pinnar alltid som mest nu, och typ endast våriga saker. Någon annan som är så?

Källa

Nu är jag i metron väg hem. Igår hade jag lyxen att vara ledig, eller okej jobbade hemma en del men behövde inte gå ut utöver att föra Agnes. Så det känns som om min vecka började idag. Bra så för är ganska trött, ska börja äta järntabletter i hopp om att det ska hjälpa. Orkar inte ens fokusera på varken bok eller podd. Det är en så tydlig signal att min hjärna behöver vila. Den här veckan är i alla fall ganska bra balanserad. Både lugn och lite roligt där emellan. För utan något program blir jag alldeles för slö och de gör mig bara deppig.

Idag har jag suttit på kontoret, pillat på datorn och fixat med lite jobbärenden. Nu hem för att bara ta det lugnt. Kanske måla med Agnes?

Imorgon onsdag blir säkert ganska lik som idag. Håller på med flera större grejer på jobbet som tar tid.

Torsdagen ställer vi till med ett ganska stort evenemang på jobbet därav jobb idag istället för i måndags. Det ska i alla fall bli riktigt roligt att ställa till med fest på jobbet och hoppas det blir en lyckad kväll!

fredag så är jag ledig och vi (Agnes och jag hehe) att J får förs till dagis. Dels för att hon tycker det är superskoj när pappa för och dels för då får jag sovmorgon.

Lördagen är ganska tom förutom att vi kanske åker och hänger med Agnes kusiner. Ändå bra att inte ha så mycket program för den brukar va långt in på eftermiddagen innan vi är redo att göra något nu för tiden. Ganska skönt med lugnt tempo!

Och söndag så har jag bokat i brunchdate med Michaela. Offrar min sovmorgon men värt det! Och så kommer Agnes farmor på besök, som Agnes ser framemot det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *