Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Graviditeten

Små kläder och saker till babyn

18 mar , 2019, 21.07 Jenna Matintupa

 

Ni som varit, eller är, gravida vet ju hur hjärna ibland kan gå lite cray cray. Här förra veckan fick jag plötsligt för mig att vi hade jättedåligt med kläder i 50-56 och att babyn inte skulle ha några lämpliga kläder i sommar. Tog Agnes med mig till förrådet och sökte fram allt vi hade. Nå, suprise suprise så var det ju inte riktigt så. Måste till och med skrolla tillbaka i mina bilder för att se vad vi hade på Agnes den första tiden. Med Agnes motsvarade ganska långt hennes ålder storlekarna, det vill säga vi bytte till 56 vid en månad, 62 vid två månader och så vidare. Och i och med att denna baby än så länge ser ut att vara i storlek med sin syster utgår jag från att de kommer funka ungefär samma, beroende på när hen föds förstås.

Så kläder har vi så vi klarar oss. Det som jag dock märkte med de allra minsta var att väldigt många hade gula fläckar. Hade inte alls minne av att så mycket skulle ha hunnit bli missfärgat men tydligen. Ska se om jag får bort dem. I de ”större” storlekarna, 62-80, har vi hur mycket som helst så den här ungen kommer antagligen aldrig behöva nya kläder… Men de behövs inte före hösten så de får gott ligga i förrådet tills dess. När jag nu ändå hade upp alla de minsta vek jag ner dem i en fin låda som vi fick i bröllopspresent och där får allt bo tills ungen tittar ut.

Den blommiga bodyn är ny, köpte den på rea för flera månader sen och tänker att den kanske får följa med till BB. Den blommiga mössan köpte jag faktiskt förra gången, dvs det som sen blev missfall, så äntligen ska den få komma i användning. Tyvärr är den i en lite större storlek men förhoppningsvis passar den i slutet av sommaren. Den lilla skallran köpte jag på Habitare när jag helt just fått veta att jag var gravid. Då var det meningen att jag skulle ge den som present åt våra vänner som just fått barn, men den lämnade i skåpet och sen bestämde jag att babyn får den istället. Resten som ligger i lådan är Agnes gamla. Än ska det fyllas på med kläder från babylådan, och så ska jag botanisera i kusinernas gamla kläder så är vi redo klädsmässigt iallafall. Sen är det lite andra saker som ännu behövs till babyn.

Någon tunn mössa tills babyn är nyfödd skulle jag vilja ha ännu, gärna i samma modell som den här ovanför. En lite tjockare filt behöver vi också ännu, tunna filtar och trasor har vi så vi klarar oss men skulle vilja att babyn får en egen filt som är bara hens. Annat som vi ska skaffa är lite tuttar och tuttflaskor, vi har nog kvar en del av Agnes (som aldrig användes) men själva gummidelarna ska en väl inte använda mera så det behöver fixas.

Det som vi lånade sist som vi behöver nu också är en babysitter, babygym och babynest. Nesten var ingen hitt med Agnes men ack så praktiskt första månaden. Något, eller allt, får vi säkert låna men är ändå sugen på åtminstone en egen babysitter den här gången. Och gärna ett gym i trä som vi sen kan hänga lite olika saker på. De är ändå saker som står framme hela tiden och de får gärna va lite fina, hehe. Min man är dock inte av samma åsikt gällande babygymmet, tyckte han kunde bygga ett men vi får väl se…

Här är några saker som ligger högst upp på min önskelista till babyn. Mössan hittade jag på Etsy och tycker den är så fin, och fanns dessutom för riktigt nyfödingar. Gillar det mörkgröna mönstret och att den borde vara passligt sval att ha på sommaren.

Naturgummituttar i härliga jordnära färger finns bland annat här. Agnes var ju ingen tuttunge men tänker nu ha någon tutt i väskan och testa om den här ungen ska vara sugen, och gillade naturgummi förra gången så tänker köra på samma nu också.

Filten har jag skrivit om tidigare och den finns t.ex. här. Ekmönstret är lite extra speciellt för oss så det skulle passa bra till bebben, hehe.

Och så en babystitter som skulle passa hemma. Är det bara jag som tänker färg utifrån vad som passar i vårt hem? Den här rosa skulle göra sig fint med allt grönt hos oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *