Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Live från fredagssoffan

22 mar , 2019, 23.18 Jenna Matintupa

 

Även om den här veckan känts evighetslång är det ju faktiskt fredag till slut. Sitter nyduschad i soffan med ett glas fruktigt alkoholfritt riesling (som i och för sig tappat bubblorna lite) och läser på Ipadden. Mannen är borta på bastukväll, Agnes sover och vi har övernattningsgäst som ser på outlander.

Idag har Agnes och jag haft ledig dag. Vi har hängt med mina svägerskor (säger man ens så om sin mans bröders respektive? Nå nu gör jag) med först lite shopping på stan, lunch med två treåringar och en baby (väldigt avslappnande…) och sen eftermiddag och middag på busholmen. Och så avslutade vi med ett varv till Iso Omena innan vi landade hemma nästan 12 timmar senare. Agnes var lite slut så hon bara grät innan jag fick henne i säng. Lång dag för oss alla!

Som jag skrev på instagram så gillar mitt hår verkligen graviditeten, det mår riktigt bra, men hyn not so much. Har en del röda prickar och finnar på hakan och just under munnen, väldigt konstig torr hud och ja, inte alls vad jag är ”van” med.

För att vara en sån som alltid haft relativt bra hy tar det ner så på mitt allmänna välmående, känner mig inte fräsch på samma sätt av nån anledning? Tycker jag ser så himla sliten ut hela tiden, vilket jag till viss del i och för sig är. Nå hoppas på att sommaren ska ge tillbaka min hy, den brukar alltid vara som bäst då.

Lite blommens som piggar upp hemma. Inte så fancy som det ser ut dock. Mimosan är så torr och gammal att rör du i den så faller hälften till bordet och tulpanerna hittade jag på alepan för fem eurosar. Men tillsammans och så länge en inte pillar i dem allt för mycket ser det riktigt vårigt och fint ut!

Barnet som för tillfället gillar allt som har med Mumin att göra. Hon sprang så lycklig genom akademen (var en väldigt nöjd mor över att hon gillar just det stället) för att titta på något ”jag såg där just”. Fastande vid alla fina mumingrejer en stund och jag upprepade du för önska dig i födelsedagspresent då du fyller snart.

Det är nu bara två veckor tills hon fyller tre och tycker det är så svårt att veta vad vi ska ge henne! Hon behöver i princip inget, önskar inget specifikt förutom typ Kaia och pink. Svårt att göra något med det. Tror vi får göra en gameplan med J någon kväll över vad hon faktiskt ska få. Lutar nu mot någon muminbok, en Ryhmä Hau leksak och typ ett par skor eftersom hon växt ur nästan alla. Vi får se, vad har ni gett i födelsedagspresent senast? Något som varit extra uppskattat?

Nu har jag förflyttat mig till sängen och ska börja sova så jag orkar med helgens kalas. Imorgon inleder vi med fyra års kalas och på söndag tre års. Och så däckar jag antagligen på söndag kväll passligt till ännu några intensiva jobbdagar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *