Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Den bästa av fredagskänslor

29 mar , 2019, 09.10 Jenna Matintupa

 

Våren 2018.

Fredagsmorgon och jag sitter på en stel och men ganska ljus hälsostation i Hagalund. Det är dags för sockerbelastning och jag kunde inte ha mer obehag för något i livet just nu än detta. Har inte ätit på tolv timmar och kommer inte få äta före om två timmar. Det en måste dricka är det äckligaste jag vet och ger mig alltid kväljningar och spyfärdig. Inte bästa kombon när en redan är oäten, gravid med lätt för illamående och sura uppstötningar. Men förhoppningsvis är det här sista gången och som Agnes frågade igår: ”Är det för att titta om också bebisen mår bra?” och precis så är det ju. För att se till att vi båda mår bra. Men oavsett, mår så skit just nu. Lite på en timme kvar av plågan.

Som tur är det helg om en sekund, det ska bli 12 grader på eftermiddagen och solen strålar. Så känner ändå att dagen ligger på plus än så länge. När jag är klar ska jag åka och köpa fredagsblommers och en ny ansiktsolja eftersom alla serum jag hade hemma tog slut på samma gång. Vad är oddsen att allt tar slut på en gång?

Den här veckan har gått snabbt. Jobbet har rullat på och vi har haft fullt upp som alltid. Har flera blogginlägg som jag påbörjat men ännu inte hunnit avsluta. Kvällarna har spenderats med att pyssla hemma, hänga med Agnes och faktiskt lyckats hålla det fint hemma. Vi har bakat chokladbollar, ritat och till och med tagit fram vårkläderna! En sån vecka som känns harmonisk och allt bara rullat på i lugn takt. Hoppas helgen forsätter på samma sätt, mår bra av att ha det harmoniskt för en gångsskull.

Om en vecka fyller vår bebis tre år. Som hon längtar efter att få fylla år och få ha kalas. Och som jag ser framemot att få ordna kalas, ge henne allt hon önskat och fira henne ordentligt. Ska fixa hennes födelsedagspresenter i veckan, planera vad vi ska baka och fixa dekorationer. Älskar att ordna kalas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *