Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Vardagslivet

April, vår och kalas i luften

2 apr , 2019, 17.46 Jenna Matintupa

 

Våren är här med besked! Och april. Sen Agnes föddes har jag börjat längta lite extra till april. Dels betyder det oftast att våren är här på riktigt, men också att det är Agnes födelsedag. Hennes födelsedag känns så stort, att min lilla baby blir ett år äldre! Blir blödig bara jag tänker på det. Annars väntar ett april med påskfirande i Österbotten, en hel del roligt jobb och sista tiden hemma för ett tag. Som jag hintat om tidigare kommer vi nämligen att flytta. Som tur bara för några månader, men känns ändå konstigt. Ska berätta allt om det senare.

Veckoslutet spenderade vi med att ta det lugnt så att vi inte ska bli sjuka. Både J och A var ganska flunssiga och ingen vill ju vara sjuk när det vankas kalas snart. Så vi borrade och fixade upp en hel del tavlor hemma, bakade, lagade mat och fixade med växter. Eller växterna är mannen (och Agnes) grej, så det blandar jag mig inte i.

Blev ju ganska bra ändå! Agnes tavlor fick komma upp på väggen för första gången. Helsingfors och Malaxtavlorna fick flytta till sovrummet och den som vi hade ovanför sängen tidigare bytte vägg i sovrummet (fick ingen bra bild på det). Och i vardagsrummet fick en ny flyttat in! J fick den i födelsedagspresent och den passade perfekt med färgerna i vårt vardagsrum. 

Så den här veckan går ut på att förbereda för kalas, jobba och hålla oss friska.

Igår började dock inte så bra eftersom jag vaknade med migrän. Jobbade hemifrån och det blev som tur bättre på eftermiddagen.

Idag satte sig den istället på mitt ena öga men som tur släppte det kring lunch efter att jag utträttade ärenden på stan så eftermiddagen gick bra trots stirr på datorn. Nu är jag påväg hem från simningen.

Imorgon vanlig dag på kontoret, möte på eftermiddagen och sen hem.

torsdag ska Agnes få vara ledig eftersom hon har rådgivning mitt på dagen. Så då ska vi gå till bibban på samma gång, fixa lite inför hennes kalas och städa. Borde hinna hämta en ballong åt henne men vet inte när jag ska få den utan att hon märker.

Och på fredag är det hennes födelsedag! Vi ska väcka henne med paket och sen får hon åka till dagis. Hon är så peppad på att få ha med kex och att de ska sjunga åt henne. Gullis! På eftermiddagen ska J och jag iväg för att kolla på material till vårt wc och badrum och sen hem för att börja baka!

Lördag vankas det kalas för familjen och på söndag har vi gäster. Så full rulle hela helgen!

2 kommentarer

  1. Ulrika skriver:

    Nämen lilla Agnes! 💗 Våra barn är visst dagiskompisar. Jag är A:s och L:s mamma. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *