Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Lördagsutflykt till Fölisön

23 maj , 2019, 14.30 Jenna Matintupa

 

Förra helgen vaknade jag till en strålande fin lördag och kände att jag vill ut och göra NÅGOT. Vi har inte många veckoslut kvar i stan innan sommaren och ville hitta på något. Åka på utflykt, se något, bara göra något istället för att ligga hemma dagarna i enda. Så efter en förmiddag av research beslöt vi oss till slut att åka till Fölisön för att promenera.

I söndags stannade vi inne och höll på att få något fel av fomo. Jag hade sovit dåligt natten före och mannen hade varit ute så vi var alla ganska trötta och behövde vila. Så en dag hemma var precis vad vi behövde, och inget fel i att bara ta det lugnt hemma. Men ändå höll jag på att bli tokig av att vi liksom slösade en dag. En ledig dag där vi skulle kunna göra vad som helst, och där vi gjorde precis det, men ändå kunde jag inte släppa känslan av att jag borde göra något ”vettigare”. Någon annan som känner igen samma känsla?

Åter till vår utfärd. Vi är lite dåliga på att testa på att göra nya saker, vi gör alltid samma saker hela tiden. Fölisön hade vi till exempel aldrig besökt tidigare, så efter ett par rekommendationer bestämde vi oss för att åka dit. Först hade vi tänkt att bara promenera runt men blev sen ändå sugen på att utforska museet. Agnes tyckte det var väldigt roligt att springa runt runt och skutta på gångarna.

Det fanns ännu en del som inte öppnat, och vi missade att gå in i några hus eftersom vi först inte insåg att det var gratis (internationella museidagen) men vi får väl åka tillbaka någon gång.

Vi har en liten besatthet av gamla hus just nu. Vi är så sugna på att renovera upp ett gammalt hus, och det här var så fint. Just något sånt här skulle inte sitta fel. Enormt med massa potential, stor trädgård och fin arkitektur. Kanske någon gång i livet.

Agnes styrde stegen mot det som hon av någon anledning är väldigt fascinerad av: kyrkor. Den här var från typ 1700-talet och liten och gullig. Agnes tyckte den hade små bänkar jämfört med ”farmor och farfars kyrka” (Malax), haha gulle.

En liten fäbod flyttad hela vägen från Malax, vad är oddsen? Jag trodde att det bara skulle vara jag som tyckte museet var intressant men Agnes vill gå in i varje lite hus och titta. Hon tyckte det var hur intressant som helst och ville inte alls åka hem utan bara fortsätta besöka alla hus. Frågade tusen frågor och förstod inte alls varför sängarna var så små. Inte lätt att förklara för en treåring…

Vi avslutade utfärden med en slickepinne och åkte sen hem. En riktigt lyckad utfärd med ett barn som var hur ljuvlig och snäll som helst hela tiden, och inga sammandragningar för min del. Ibland har en flyt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *