Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Lunchdate, spelkväll och kala fläckar

20 Nov , 2019, 20.00 Jenna Matintupa

 

Förra veckan regnade bort men mellan regnskurarna hände livet. Inte så mycket, men små glädjeämnen som gör vardagen lite enklare. Och roligare.

Veckans bukett. Amaryllis och eukalyptus. Den finaste av kombinationer just nu. För tillfället i färgerna korall och ljusrosa, närmare jul blir det mörkare och mörkare röd.

På onsdagen bjöd jag över min kompis Ida för lunch. Inspirerad av boken Chez Wood gjorde jag rostad pumpa, betor och morot tillsammans med fetaost och sallad, tomatsallad och så ugnsbakade fattiga riddare. Inget avancerat men ändå gott. Och förstås kul att hänga med kompis och prata över mat.

På kvällen trotsade jag regnet för att ge mig ut och träffa dessa (och Kaneli!). Välbehövligt på många plan. Längtar efter att återgå till våra bokklubbsträffar igen! <3

Mitt hår just nu alltså. Tappar SÅ mycket hår att de nästan är sjukt. Detta har dessutom resulterat i kala fläckar runt ansiktet. Syns inte så bra när jag har ner det men så fort jag lägger upp… Är inte jätteglad om vi säger så.

Sen blev det fredag och solen tittade äntligen fram. Tog barnen på den traditonella Iso Omena-rundan. En stor treåring som just nu vill ha väldigt mycket, och samtidigt tycker att det mest är ”så orättvist”.

Väl hemma försökte vi oss på att ta julkort. Blev sådär om jag ska vara helt ärlig men vet inte om jag orkar ta om dem. Det är så mörkt hela tiden att det är omöjligt att få till bra ljus. Och sen få två barn att synka…

Johan var borta på kvällen så när Agnes somnat och Alfons satt nöjd i sittern paketerade jag in alla paket till barnens julkalender. Vi bestämde oss för att göra en egen i år fylld med små saker de behöver/vill ha/är roliga. Dessutom blir det varannan dag åt dem så Agnes får lära sig att de delar kalender (herregud tänk om en skulle göra 48 paket!!).

På lördagkväll kom ett gäng vänner över. Agnes somnade just precis som de kom så det blev en nästan banfri kväll (Alfons gör inte så mycket väsen av sig). Vi gjorde som på gamla goda tiden, spelade spel. Några timmars under klockan tillsammans med vänner gör under för vilken småbarnsförälder som helst.

På söndag hängde vi mest hemma. Men efter nästan ett helt veckoslut inomhus och dessutom med dålig sömn behövde vi något mer uppiggande. Så vi åkte in till stan för att titta på Stockmanns julfönster och julboden. Okej det här var kanske mer ett program för Agnes och mig mer än resten av familjen, men i söndags bestämde jag.

Blev så julsugen så när vi kom hem gick jag till källaren för att hämta barnens ljusstake. Någonstans måste en ju få börja. Skulle helst gå all in och hänga upp stjärnorna redan, men min man säger stopp. Så väntar plågsamt på första advent. Får se om jag klarar det.

2 kommentarer

  1. Maj skriver:

    Ååh så fin ljusstake!! Var hittas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *