Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Önskar mig

24 Nov , 2019, 23.23 Jenna Matintupa

 

En månad till julafton idag. Det firas med att vi hängde upp julstjärnorna igår, och tog fram det lilla julpynt vi har. Ska kolla hemma hos mamma och pappa när vi är där, för det var nästan deppigt. Några ljusstakar och det var det. De få tomtar ska Agnes ha i sitt rum, men enligt mamma har jag massa där. Är dock osäker om jag vill ha? Jag är inte helt säker på att tomtar här och där är min grej. Osäker på hur mitt julpyntade ska ta sig form utöver några röda ljusstakar. Hur förhåller ni er till små porslinstomtar? Förutom lite pynt var också Agnes och jag på julöppningen i stan idag tillsammans med kusin och svägerska. Barnen älskade paraden även om det blev mycket väntade.

En månad till julafton och julklappar snurrar i hjärnan. Har ganska långt klart vad som ska fixas, men har inte kommit till skott ännu. Mannens present är fixad men kidsens ska köpas. Och paketeras. Mitt bästa som Agnes skulle sagt. Hittade fint brunt papper med lite mönster på tiger som jag tror får bli årets papper.

Även om det är främst barnen som får klappar ska de vuxna väl få några också. Behöver egentligen absolut inget, förutom eventuellt egentid i olika former. Dejtkväll med min man skulle vara mysigt. En spa-dag för mig själv ensam eller med någon kompis, välbehövligt! Åh en ansiktsbehandling och massage. Dröm! Sånt uppskattas av en trött småbarnsförälder, men sen finns de ju förstås små saker som kan få till dendär lilla lyxen i vardagen också.

  • Pyjamas från Lindex. Den här är så fin och är faktiskt något jag behöver. De få jag nu har är inte speciellt trevliga.
  • Paket med jaderoller och AHA koncentrat från Kicks. Åh det här låter så härligt. Syror plus ansiktsmassage. Perfekt.
  • Glögglas från Ittala. Vi behöver nya glögglas och ha bestämt efter år av jakt för dessa.
  • Linneduk från Ellos x Sandberg. Så vacker linneduk som Ellos gjort i samarbete tillsammans med tapetföretaget Sandberg.
  • Morgonrock från Marimekko. Jag har en tunn linne men den är ibland lite kall och skulle gärna ha en tjockare. Den här är väldigt fin.
  • Ljusmanschett från Svenskt Tenn. Har fastnat för ljusmanschetter och dessa skulle passa fint hos oss.
  • Ljusstake från Svenskt Tenn. Manschetter tillsammans med dessa ljusstakar. Perfekt kombo på vårt matbord hehe.
  • Handtvål från Granit. Några lyxiga handtvålar till wc och badrummet. Sånt som en kanske inte köper själv men alltid uppskattas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *