Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Födelsedagskalas, ärligt vs filtrerat och vårvindar

24 mar , 2020, 15.13 Jenna Matintupa

 

Är det bara jag eller är det vår i luften? Sitter just nu på en föreläsning via datorn med balkongdörren öppen. Lite kyligt kanske, men känns ändå värt för vårkänslans skull. Veckoslutet gick förbi i ett virrvarr av ångest/panik och någon sorts vardag för barnens skull. Idag känner jag dock att jag lite landat i hela situationen och efter att ha prata mycket om allt som händer här hemma känner jag mig lite lugnare. Det är läskigt att så många är smittade här runtomkring men vi håller ändå oss mest hemma och är försiktiga. Försöker fokusera på det vardagliga och få livet att rulla normalt i denna onormala situation.

En sak som gjorde mig glad var att den finlandssvenska skvallerbloggen skrev att den här bloggen ligger på fjärde plats av hennes favoritbloggar. Skål på det! Även om jag är lite gnällig, hehe. Tänk om hen skulle veta hur gnällig jag är på riktigt? Skämt åsido, jag tycker faktiskt ibland att det är en svår balansgång. Skippar en all ”vardagsgnäll” och bara skriver om de bra grejerna så förskönar en och skapar dålig stämning pga press på ett perfekt liv. Men skriver en som det är så blir det istället för gnälligt. Vad tycker ni är bättre?

Sen en annan sak som jag funderar king en del nu är den kommande födelsedagen. Agnes fyller nämligen fyra (!!) nästa vecka och det ska självklart firas. Ett kalas som vi hade tänkt blir det förstås inte, men kalas ska det självklart bli även om det bara blir för oss fyra här hemma. Ska beställa presenter och fundera kring vad vi kan fixa till för extra kalasfeeling. Vill ju gå all in för att kompensera. Ni som har barn som fyllt år i dessa tider och fått tänka om. Har ni några roliga lösningar eller liknande? Idéer tas gärna emot!

Nu har min föreläsning slutat och jag ska återgå till denna och resten av familjen. Gissar det är någon som behöver jobba ännu så vi får väl byta om nu. Ändå dags att börja fundera på mat också. Igen. Som jag skrev åt en kompis idag, förstår helt hur det fanns pigor och köksor i familjer förr i tiden. Det enda en gör är ju att laga mat när alla är hemma, hinner knappt med något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *