Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Dags att börja göra annorlunda

27 mar , 2020, 13.25 Jenna Matintupa

 

Sitter med ett gäng artiklar uppe som jag ska läsa till en kurs. Men innan dess kan det vara bra att rensa hjärnan. Vecka två av hemmakarantän är snart över. Den här veckan har vi pusslat en hel del med att få mannens jobbmöten och mina föreläsningar att gå ihop. Vilken tur att jag inte jobbar heltid också, för vet inte hur alla andra löser det med två barn hemma. Det är inte lätt! Men också lite mysigt i all misär. Vi blir alla mer sammansvetsade på något sätt. Alltid något i allt som händer.

Och idag är inte vilken fredag som helst. Idag blir vi inlåsta i tre veckor framöver. Idag stängs gränserna till Nyland. Alltså hur sjukt låter det egentligen? Jag har haft lite svårt att smälta hela grejen kring isolering. I början av veckan kändes det okej, sen lite klaustrofobisk känsla där i mitten men sen när beslutet väl kom kändes det okej. Tre veckor är ändå inte så lång tid. Och efter det kommer förhoppningsvis sommaren snart, vi har fått kontroll på situationen och livet kan sakta börja återgå till någon sorts vardag. Hoppas bara att alla andra som nu inte är inlåsta tar sitt ansvar också. Så att inte de här åtgärderna är förgäves för att resten av landet känner sig säkra och börjar slappa till eftersom Nyland isolerat.

Det med det. Den här helgen ska jag prova stänga ute så mycket av krisen som det går. Bara kolla nyheterna en gång per dag. Gå ut med barnen. Läsa ännu mera. Laga god mat och pyssla hemma. Det är så här livet ser ut just nu och det är bara att acceptera och anpassa sig. Göra det bästa av situationen. Längtar redan till kvällen då jag ska ligga i soffan, dricka vin och titta på Bäst i test. Från och med ska det få bli annorlunda. Mer leva mindre ångest (om det går!).

Nu ska jag lägga igång en tvättmaskin med gardiner jag tänkte byta till och sen läsa artiklar om skönlitteratur. Ska vi satsa på lite mindre corona och lite mer andra saker från och med nu? Kanske ett inlägg om tankarna från veckan men sen resten annat? Tycker det låter bra. Hoppas ni får en okej fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *