Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Okategoriserade,Vardagslivet

Redo för veckoslut

17 apr , 2020, 18.19 Jenna Matintupa

 

Jag har faktiskt lite fredagsfeelis idag även om alla dagar ser ganska likadana ut just nu. Har spenderat förmiddagen med att städa, herregud så snabbt det blir smutsigt när vi är hemma hela tiden. Från att ha rätt upp och fixat utan allt varje kväll så har vi den här veckan låtit allt förfalla lite. Tills det blev helt ohållbart och det var dags att ta tag i det.
Vi konstaterade med mannen i veckan att skulle vi inte ha barnen som kräver någon sorts normal vardag skulle vi falla ner i misär. Vi skulle bara äta skräpmat, ligga och se på tv hela nätterna och ligga i sängen dagarna i ända. Bara göra det som är absolut nödvändigt och sen låta resten förfalla. Tur då att vi har en fyraåring och en nio månaders som kräver mat, rutiner och frisk luft.

Matchande gäng idag.

Nu är det iallafall städat och fixat för veckoslut. Eller det var. Nu är köket stökigt igen och barnen har rivit ut de mesta. Men jag har handlat och snart är det kväll. Jag har infört yoga varje kvällen efter att barnen somnat och längtar faktiskt till den stunden. Mest för att jag får vara helt själv en liten stund. Efter yoga blir det veckans bästa timme: Bäst i Test. Kanske bästa tv-programmet någonsin! Har nämnt det tidigare men om ni missat, se det. Så himla himla roligt.

Jaja nu ska jag sluta svamla om allt eller inget. Hoppas ni får en mysig fredag!

En kommentar

  1. Malin Tarvainen skriver:

    Ja, barn gör oerhört mycket för regelbundenhet samtidigt som allt kan bli totalt spontant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *